Sähköinen siirtoasiakirja

Tietyt jätejakeet vaativat kuljetuksen ajaksi siirtoasiakirjan. Jätelaki velvoittaa käyttämään sähköistä siirtoasiakirjaa 1.1.2022 alkaen. Mikäli asiakkaalla on oma sähköinen siirtoasiakirja -ohjelma, sitä voi käyttää. Tällöin siirtoasiakirjat tulee toimittaa Ekokympille osoitteeseen siirtoasiakirja@ekokymppi.fi. Jos asiakkaalla ei ole omaa ohjelmaa, Ekokymppi tarjoaa sellaisen maksutta TSV-sopimuksen tehneiden asiakkaidensa käyttöön Majasaaren jätekeskukseen tai lajitteluasemille tuotavia kuormia varten. Kuntavastuullisesta jätteestä ei edellytetä TSV-sopimuksen tekemistä.

Ekokympin käytössä oleva siirtoasiakirja-ohjelma on nimeltään Track, ja siihen saa käyttöoikeudet Ekokympiltä tilaamalla ne nettisivujen verkkolomakkeella. Ohjelman käyttöohjevideoon voi tutustua Ekokympin nettisivuilla. Track on selainpohjainen ohjelma, joten erillisiä asennuksia ei tarvita, ja sitä voidaan sujuvasti käyttää myös mobiililaitteissa. 

Siirtoasiakirja vaaditaan vaarallisesta jätteestä, POP-jätteestä, sako- ja umpikaivolietteestä, hiekan- ja rasvanerotuskaivojen lietteestä, rakennus- ja purkujätteestä ja pilaantuneesta maa-aineksesta. Siirtoasiakirjan tiedot on toimitettava Suomen ympäristökeskuksen rekisteriin kuljetuksen päätyttyä. Track-ohjelma lähettää tiedot automaattisesti, kun kuljetus on vastaanotettu jätekeskukseen. Mikäli asiakas toimittaa siirtoasiakirjan paperisena versiona 1.9.2022 jätekeskukseen, sen käsittelystä sähköiseen rekisteriin peritään jätetaksan mukainen toimistomaksu (10,00 € + alv)

Ohjevideoita
Sähköisen siirtoasiakirjan käyttöönotto Ekokympillä (11 min)
Asiakasohje, Track-siirtoasiakirja (15 min)
Liikennöitsijäohje, kuljettajien ylläpito (8 min)
Ympäristöministeriön ohje siirtoasiakirjasta (2 min)
Kuljettajaohje julkaistaan myöhemmin

 

Lisätietoja

Palvelutyöntekijä Teija Korhonen, 044 710 0128