Porukalla kohti uudistuvaa ja parasta jätehuoltoa

Jätelain muutosten ja uudistusten myötä otimme keväällä 2022 käyttöön sloganin Parasta porukalla. Mullistavin muutos toiminta-alueellamme koskee jätteenkuljetuksia – syksyllä 2023 vastuullamme on bio- ja hyötyjätekuljetuksien järjestäminen asumiseen käytettävien kiinteistöjen ja kuntien hallinto- ja palvelukohteiden osalta. Valmistaudumme huolella kuljetusjärjestelmän muutokseen ja muihin uudistuksiin useiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Meitä kaikkia, niin palveluntarjoajia kuin jätehuollon asiakkaitakin, tarvitaan parhaan jätehuollon ja tulevaisuuden aikaansaamiseksi. Porukalla onnistumme siinä parhaiten.

Selkokielinen kuvaus sloganistamme Parasta porukalla:

Teemme yhdessä parasta lajittelua, jätehuoltoa ja kiertotaloutta 

”Parasta porukalla” -sanontamme tarkoittaa, että teemme parasta lajittelua, jätehuoltoa ja kiertotaloutta Kainuussa ja Vaalassa yhdessä monien kumppaneidemme kanssa.

Ensin me kaikki lajittelemme jätteet kotona. Sen jälkeen me täällä Ekokympissä hoidamme kotien jätteiden keräyksen jätteenkuljetusyritysten kanssa. Hoidamme myös jätteet kierrätykseen ja hyötykäyttöön. Teemme tämän yhteistyössä kumppaneidemme kanssa. Haluamme, että jätehuolto on meille kaikille tehokas ja edullinen.

Me Ekokympissä annamme myös lajitteluohjeita ja määräyksiä. Teemme ympäristökasvatusta ja viestintää usealla kanavalla kuten sosiaalisessa mediassa eli somessa ja verkkosivuillamme. Ystävällinen henkilökuntamme auttaa, jos asukkaalla on kysyttävää jätehuollosta tai lajittelusta.

Miksi lajittelu ja onnistunut jätehuolto on tärkeää?

Teemme yhdessä parasta jätehuoltoa, koska me kaikki haluamme rakentaa parasta tulevaisuutta. Se tarkoittaa, että elämme ympäristössä, joka on siisti, viihtyisä ja turvallinen. Onnistumme yhdessä, kun vähennämme jätettä ja lajittelemme jätteet kierrätystä varten. Kun lajittelemme jätteet, niistä valmistetaan myöhemmin uusia tuotteita tai tuotetaan energiaa. Samalla syntyy uusia yrityksiä, työpaikkoja ja keksintöjä. Näin toimii ja toteutuu kiertotalous. Lajittelu ja kiertotalous säästävät myös luontoa, ja kaikilla on hyvä mieli.