Sähköinen asiointipalvelu 

Sähköinen asiointipalvelu toimii osoitteessa asiointi.ekokymppi.fi  Ennen asiointia tutustu ohjeisiinAsiointitunnuksien tilauslomake tämän sivun lopussa.

Asioinnissa voit tehdä muutoksia jätehuollon palveluille Jatkuvat palvelut -osion kautta. Asiointipalvelun kautta voit hoitaa kaikkia tyhjennyspalveluun kuuluvia muutoksia: palvelun lopettamiset, keskeyttämiset ja lisätyhjennysten tilaus. Asiointipalvelussa voit myös jättää kompostointi-ilmoituksen valitsemallesi rakennukselle.

Ohjeita asiointipalvelun käyttöön

Rekisteröityminen

Asiointipalveluun on rekisteröidyttävä ennen käytön aloittamista eli pitää muodostaa käyttäjätili. Rekisteröitymiseen on kaksi tapaa. 

  • Asiakasnumero + laskunumero -yhdistelmä (omakotitalot, loma-asunnot, yksittäiset taloyhtiöt) : jos sinulla on käytössäsi Ekokympiltä saamasi lasku, jossa on 00-alkuinen asiakasnumero, voit tehdä rekisteröitymisen käyttämällä asiakasnumero + laskunumero -yhdistelmää. Tämä on nopein tapa päästä asiointipalveluun, sillä rekisteröitymisen jälkeen pääset heti asioimaan palveluun itse luomallasi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Jos sinulla ei ole käytettävissä em. numeroita, rekisteröityminen onnistuu tilaamalla tunnukset Ekokympiltä
  • Tunnustilaus Ekokympiltä (isännöitsijät, kuntakonsernit ja ne, joilla ei ole tiedossa asiakasnumero+laskunumero -tietoja): Rekisteröitymisen voi tilata Ekokympiltä tämän sivun lopussa olevalla lomakkeella. Asiakaspalvelumme käsittelee rekisteröintipyynnöt saapumisjärjestyksessä. Rekisteröitymisestä tulee tilaajan ilmoittamaan sähköpostiin viesti, jossa olevalla linkillä pääsee muodostamaan itselleen salasanan. Viestissä on maininta TILIN NIMI, joka toimii käyttäjätunnuksena. Huomaa, että linkki vanhenee nopeasti. Uutta linkkiä ei tarvitse tilata vaan voit käyttää asiointipalvelun sivulla Unohtuiko salasanasi? -toimintoa myös ensimmäisen salasanasi muodostamiseen. Tällöin tarvitset käyttäjätunnuksen ja sen sähköpostiosoitteen, johon järjestelmä lähetti ensimmäisen viestin. Rekisteröitymisesi jälkeen voit käyttää asiointipalvelua käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Isännöitsijöille ja kuntatoimijoille avataan sähköiseen asiointiin omat tunnukset, jotta he näkevät kaikkien isännöimiensä kiinteistöjen tiedot. Tämän lisäksi taloyhtiö voi vielä tilata rinnalle omat tunnuksensa, joilla he näkevät vain oman taloyhtiön tiedot.
  • Rekisteröityminen tarvitsee tehdä vain kerran. Rekisteröitymisen jälkeen asiointipalveluun kirjautumiseen käytetään käyttäjätunnusta ja salasanaa.
  • Varmista sähköisessä asioinnissa, että Omat tiedot -kohdassa on oikeat tiedot kiinteistön edustajasta ja/tai laskutusosoitteesta.

Rekisteröintitunnusten tilaus

Sähköisen asioinnin rekisteröintitunnukset voi tilata alla olevalla lomakkeella:
Lomakkeet käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kun Ekokymppi on luonut tilauksen mukaisen käyttäjätilin, saat siitä sähköpostia osoitteesta Ekokymppi Asiointi. Muodosta viestissä olevan ohjeen mukaan itsellesi salasana, joka on vain sinun tiedossasi.

Taustaa ja lisätietoa

Bio- ja pakkausjätteiden jätehuoltoon on tullut muutoksia jätelain ja jätehuoltomääräysten vuoksi. Ekokymppi on kilpailuttanut asumisen ja kunnan hallintopalvelutoiminnan bio- ja hyötyjäteastioiden kuljetukset, ja 1.8.2023 alkaen tyhjennyksistä ja laskutuksesta on vastannut Ekokymppi. Taloyhtiöille on tullut muun muassa velvollisuus kerätä lasi- ja metallipakkaukset kahteen erilliseen jäteastiaan. Muutokset eivät koske sekajätettä eikä keräyspaperia. Mikäli kyseessä on yritystoiminta, johon ei liity palveluasumista, pitää asiakkaan tehdä TSV-sopimus ennen kuin Ekokymppi voi hoitaa kiinteistön tyhjennyksiä. Yritysasiakkaan laskutusoikeuden hakemuksesta ja TSV-sopimuksesta lisätietoa nettisivuillamme.