Yritysasiakas

Yritysasiakkailta voidaan vastaanottaa jätteitä Majasaaren jätekeskukseen, lajitteluasemille tai ottaa jätteitä 1.8.2023 alkaviin Ekokympin bio- ja hyötyjätekuljetuksiin, mikäli seuraavat asiat on tehty ennen toiminnan aloittamista : 

1. Laskutusasiakkuus, jota haetaan Ekokympiltä (koskee uutta asiakasta).
2. TSV-sopimus, joka tehdään joko suoraan Ekokympin kanssa tai Materiaalitorissa.
3. Sähköinen siirtoasiakirja tietyille jätelajeille (alkaen 1.1.2022), velvollisuus koskee vain jätteiden vastaanottoa

Alla olevien linkkien kautta pääset suoraan hakemaan laskutusasiakkuutta tai tekemään TSV-sopimusta.
Löydät lisää tietoa, kun vierität sivua alaspäin. 

Tietoa sähköisestä siirtoasiakirjasta löydät täältä.

 

Uusi yritysasiakas

Uuden yritysasiakkaan on haettava Ekokympiltä laskutusasiakkuutta. Hakulomakkeeseen vaaditaan seuraavat tiedot: yrityksen nimi, y-tunnus, laskutusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, vapaaehtoisena voi ilmoittaa verkkolaskutustiedot. Mikäli laskutusasiakkuutta ei ole haettu ennen kuorman tuomista jätekeskukseen, kuorma laskutetaan aina jätteen tuojalta (eli urakoitsijalta). Tämän lisäksi yrityksen on arvioitava hakemukseen palvelutarpeen kokonaismäärä euroissa vuoden ajaksi TSV-sopimusta varten. Arvioon lasketaan mukaan  jätekeskukseen tai lajittteluasemalle tuotavan jätteen vastaanottomaksut sekä bio- ja hyötyjätteenkuljetuspalvelut, kaikki yhteensä arvonlisäverottomana summana. Kokonaissumman perustella valitaan, miten TSV-sopimuksen voi tehdä.

TSV-sopimus on tehtävä kaikesta yritysjätteestä

Ekokymppi on kunnallinen jätelaitos, jonka yritysjätteen vastaanotto-oikeutta säädellään jätelailla. Tämän vuoksi yritykset joutuvat tekemään ns. TSV-sopimuksen* tuodessaan jätettä jätekeskukseen tai halutessaan Ekokympin järjestämiin bio- ja hyötyjätekuljetuksiin.  Mikäli vuosittainen palvelujen määrä alittaa 2 000 euroa, sopimuksen voi tehdä suoraan Ekokympin kanssa. Mikäli käsittelymaksut ylittävät 2 000 euroa, yrityksen on etsittävä mahdollista palveluntarjoajaa Materiaalitori.fi -palvelussa. Mikäli yritys ei saa sitä kautta hakemaansa jätteenvastaanottopalvelua, voidaan TSV-sopimus tehdä Ekokympin kanssa.

*TSV-sopimus, Jätelain 33 § Kunnan velvollisuus järjestää jätehuolto toissijaisesti:
Kunnan on järjestettävä muun kuin 32§:ssä tarkoitetun jätteen jätehuolto, jos jätteen haltija tätä muun palvelutarjonnan puutteen vuoksi pyytää ja jäte laadultaan ja määrältään soveltuu kuljetettavaksi tai käsiteltäväksi kunnan jätehuoltojärjestelmässä. Jos kysymyksessä on jatkuvasti ja säännöllisesti tarvittava jätehuoltopalvelu, kunnan on tehtävä jätteen haltijan kanssa sopimus, jonka kesto on enintään kolme vuotta kerrallaan.

Toimintaohjeet / Materiaalitori.fi 

Palveluiden kokonaissumma yli 2.000 €/vuosi, alv 0 %

1. Rekisteröidy Materiaalitoriin (vahva tunnistautuminen eli tarvitaan esim. pankkitunnukset).
2. Julkaise ilmoitus Materiaalitorissa.
3. Voit tehdä ilmoitukselle TSV-palvelupyynnön Ekokympille Materiaalitorissa, kun seuraavat ehdot täyttyvät:
- Ilmoitus on ollut Materiaalitorissa vähintään 14 vuorokautta.
- Ilmoitukseen ei ole tullut hyväksyttyjä tarjouksia voimassaoloaikana.
- Ilmoituksen voimassaoloaika on päättynyt.
4. Ekokymppi saa sähköpostiin ilmoituksen TSV-palvelupyynnöstäsi.
5. Mikäli Ekokymppi hyväksyy TSV-palvelupyynnön, saat sähköpostiisi linkin TSV-sopimuksen sähköistä allekirjoittamista varten.
6. Kun TSV-sopimus on tehty, jätettä voidaan vastaanottaa jätekeskukseen tai lajitteluasemalle tai bio- ja hyötyjätekuljetukset aloittaa sopimuksen voimassaolon ajan.
LISÄTIETOA / Kirjautuminen, ilmoituksen tekeminen, tekniset ongelmat Yhteydenotot mieluiten sähköpostin kautta: materiaalitori@motiva.fi, puh. 09 6122 5080, tiistaisin 9 – 11 ja torstaisin 13 -15, www.materiaalitori.fi

Toimintaohjeet / sopimus Ekokympin kanssa

Palveluiden kokonaissumma alle 2.000 €/vuosi, alv 0 %

1. Täytä sopimustiedot verkkolomakkeella (yrityksen tiedot, jätteen tiedot), linkki verkkolomakkeeseen ohessa.
2. Ekokymppi tekee verkkolomakkeen tiedoista TSV-sopimuksen, joka lähetetään sähköisesti allekirjoitettavaksi. Saat tästä viestin sähköpostiisi.
3. Kun TSV-sopimus on tehty, jätettä voidaan vastaanottaa jätekeskukseen tai lajitteluasemalle tai bio- ja hyötyjätekuljetukset aloittaa sopimuksen voimassaolon ajan.

Lisätietoa

Palvelutyöntekijä Teija Korhonen,
puh 044 7100 128 tai email teija.korhonen@ekokymppi.fi