Yritysasiakas

Majasaaren jätekeskuksen ja lajitteluasemien yritysasiakkailla on seuraavat asiat oltava kunnossa: 

1. Laskutusasiakkuus, jota haetaan Ekokympiltä (koskee uutta asiakasta).
2. TSV-sopimus, joka tehdään joko suoraan Ekokympin kanssa tai Materiaalitorissa.
3. Sähköinen siirtoasiakirja tietyille jätelajeille (alkaen 1.1.2022)

Alla olevien linkkien kautta pääset suoraan joko hakemaan laskutusasiakkuutta tai tekemään TSV-sopimusta. Sähköinen siirtoasiakirja -linkki avautuu joulukuussa 2021.

Löydät lisää tietoa, kun vierität sivua alaspäin. 

 

Uusi yritysasiakas

Uuden yritysasiakkaan on haettava Majasaaren jätekeskukseen laskutusasiakkuutta. Hakulomakkeeseen vaaditaan seuraavat tiedot: yrityksen nimi, y-tunnus, laskutusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, vapaaehtoisena voi ilmoittaa verkkolaskutustiedot. Tämän lisäksi yrityksen on arvioitava hakemukseen jätekeskukseen tuotavan jätteen käsittelymaksujen kokonaismäärää euroissa per vuosi TSV-sopimusta varten. Mikäli laskutusasiakkuutta ei ole haettu ennen kuorman tuomista jätekeskukseen, kuorma laskutetaan aina jätteen tuojalta (eli urakoitsijalta).

TSV-sopimus on tehtävä kaikesta yritysjätteestä

Ekokymppi on kunnallinen jätelaitos, jonka yritysjätteen vastaanotto-oikeutta säädellään jätelailla. Tämän vuoksi yritykset joutuvat tekemään ns. TSV-sopimuksen* tuodessaan jätettä jätekeskukseen.  Mikäli vuosittainen käsittelymaksujen määrä alittaa 2 000 euroa, sopimuksen voi tehdä suoraan Ekokympin kanssa. Mikäli käsittelymaksut ylittävät 2 000 euroa, yrityksen on etsittävä mahdollista palveluntarjoajaa Materiaalitori.fi -palvelussa. Mikäli yritys ei saa sitä kautta hakemaansa jätteenvastaanottopalvelua, voidaan TSV-sopimus tehdä Ekokympin kanssa.

*TSV-sopimus, Jätelain 33 § Kunnan velvollisuus järjestää jätehuolto toissijaisesti:
Kunnan on järjestettävä muun kuin 32§:ssä tarkoitetun jätteen jätehuolto, jos jätteen haltija tätä muun palvelutarjonnan puutteen vuoksi pyytää ja jäte laadultaan ja määrältään soveltuu kuljetettavaksi tai käsiteltäväksi kunnan jätehuoltojärjestelmässä. Jos kysymyksessä on jatkuvasti ja säännöllisesti tarvittava jätehuoltopalvelu, kunnan on tehtävä jätteen haltijan kanssa sopimus, jonka kesto on enintään kolme vuotta kerrallaan.

Toimintaohjeet / Materiaalitori.fi 

1. Rekisteröidy Materiaalitoriin (vahva tunnistautuminen eli tarvitaan esim. pankkitunnukset).
2. Julkaise ilmoitus Materiaalitorissa.
3. Voit tehdä ilmoitukselle TSV-palvelupyynnön Ekokympille Materiaalitorissa, kun seuraavat ehdot täyttyvät:
- Ilmoitus on ollut Materiaalitorissa vähintään 14 vuorokautta.
- Ilmoitukseen ei ole tullut hyväksyttyjä tarjouksia voimassaoloaikana.
- Ilmoituksen voimassaoloaika on päättynyt.
4. Ekokymppi saa sähköpostiin ilmoituksen TSV-palvelupyynnöstäsi.
5. Mikäli Ekokymppi hyväksyy TSV-palvelupyynnön, saat sähköpostiisi linkin TSV-sopimuksen sähköistä allekirjoittamista varten.
6. Kun TSV-sopimus on tehty, jätettä voidaan toimittaa Ekokympille sopimuksen voimassaolon ajan.
LISÄTIETOA / Kirjautuminen, ilmoituksen tekeminen, tekniset ongelmat Yhteydenotot mieluiten sähköpostin kautta: materiaalitori@motiva.fi, puh. 09 6122 5080, tiistaisin 9 – 11 ja torstaisin 13 -15, www.materiaalitori.fi

Toimintaohjeet / Sopimus Ekokympin kanssa

1. Täytä sopimustiedot verkkolomakkeella (yrityksen tiedot, jätteen tiedot), linkki verkkolomakkeeseen ohessa.
2. Ekokymppi tekee verkkolomakkeen tiedoista TSV-sopimuksen, joka lähetetään sähköisesti allekirjoitettavaksi. Saat tästä viestin sähköpostiisi.
3. Kun TSV-sopimus on tehty, jätettä voidaan toimittaa Ekokympille sopimuksen voimassaolon ajan.

Sähköinen siirtoasiakirja

Tietyt jätejakeet vaativat kuljetuksen ajaksi siirtoasiakirjan. Jätelaki velvoittaa käyttämään sähköistä siirtoasiakirjaa 1.1.2022 alkaen. Mikäli asiakkaalla on oma sähköinen siirtoasiakirja -ohjelma, sitä voi käyttää. Tällöin siirtoasiakirjat tulee toimittaa Ekokympille osoitteeseen siirtoasiakirja@ekokymppi.fi. Jos asiakkaalla ei ole omaa ohjelmaa, Ekokymppi tarjoaa sellaisen maksutta TSV-sopimuksen tehneiden asiakkaidensa käyttöön Majasaaren jätekeskukseen tai lajitteluasemille tuotavia kuormia varten.

Ekokympin käytössä oleva siirtoasiakirja-ohjelma on nimeltään Track, ja siihen saa käyttöoikeudet Ekokympiltä tilaamalla ne nettisivujen verkkolomakkeella. Ohjelman käyttöohjevideoon voi tutustua Ekokympin nettisivuilla. Track on selainpohjainen ohjelma, joten erillisiä asennuksia ei tarvita, ja sitä voidaan sujuvasti käyttää myös mobiililaitteissa.

Siirtoasiakirja vaaditaan vaarallisesta jätteestä, sako- ja umpikaivolietteestä, hiekan- ja rasvanerotuskaivojen lietteestä, rakennus- ja purkujätteestä ja pilaantuneesta maa-aineksesta. Siirtoasiakirjan tiedot on toimitettava Suomen ympäristökeskuksen rekisteriin kuljetuksen päätyttyä. Track-ohjelma lähettää tiedot automaattisesti, kun kuljetus on vastaanotettu jätekeskukseen. Mikäli asiakas toimittaa siirtoasiakirjan paperisena versiona 1.9.2022 jätekeskukseen, sen käsittelystä sähköiseen rekisteriin peritään jätetaksan mukainen toimistomaksu (10,00 € + alv)

Lisätietoa

Palvelutyöntekijä Teija Korhonen, puh. 044 7100 128