Tule mukaan toukokuiseen perhetapahtumaan!

05.05.2022

KAMK järjestää SUSWAM-hankkeen yhteydessä Clean Games-tapahtuman 14.5.2022 klo 10.00 – 13.00 Soidinsuon koululla.

SUSWAM-hanke opastaa ja kannustaa yhteisöä vastuullisempaan jätteidenhallintaan, lajitteluun ja kierrätykseen. Vanhanaikaisestihan tämä tapahtuisi luennoilla ja markkinointimateriaalilla, mutta tällä kertaa lähestymistapa on hieman erilainen. Hankkeessa nimittäin järjestetään vuonna 2014 syntynyt Clean Games-tapahtuma. Clean Games tekee ympäristön siivoamisesta leikkimielisen kilpailun ja sitä onkin pelattu jo yli kahdeksansataa kertaa, yli kolmessasadassa kaupungissa ja seitsemässätoista maassa.

KAMK - yhdessä Ekokympin, kierrätyskeskus Entringin, Kajaanin kaupungin, MLL:n, 4H-yhdistyksen, Kainuun Liikunnan ja Lehtikankaan asukasyhdistyksen kanssa - järjestää Clean Games-tapahtuman yhteisenä koko Kajaanin kaupungin asukkaille Soidinsuon koulun ja puiston alueella. Paikan päällä on monta paikallista toimijaa ja paljon viihdettä myös lapsille, kuten pomppulinna, keppihevosrata, paikan päällä oleva jäteauto, johon pääsee tutustumaan, ja myös muita pieniä yllätyksiä!

“Clean Games on mielenkiintoinen peli. Miten vähäisestä, mutta niin tärkeästä asiasta, roskankeruusta, saadaankin näin hauskaa! Tämä peli iskee suoraan nykyihmisen, ja erityisesti nuorten ajatusmaailmaan. Ilmastonmuutosapatia kaipaa juuri tällaisia applikaatioita, joilla voidaan hauskasti ja helposti tehdä hyvää omassa ympäristössä. Pois kerätty roska näkyy heti ympäristön siistiytymisenä, ja se motivoi kilpailijaa jatkamaan roskien keräämistä. Kilpailun porkkanana voivat toimia hyvät palkinnot, jotka motivoivat osanottajia kilpailemaan entistä kiivaammin.” Toteaa Clean Games-konseptista Kierrätyskeskus Entrinkiä hallinnoivan Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistyksen toiminnanjohtaja Mauri Saastamoinen.

Paitsi, että roskien kerääminen on ympäristön ekoteko, lisää se kerääjän itsensä hyvinvointia, kun askeleita ja liikkumista tulee ihan huomaamatta. Roskien keräämiseen voikin helposti yhdistää vaikka pyöräilyn, juoksun tai patikoinnin, jolloin luonnon lisäksi myös keho kiittää aktiivisuudesta.

 

Mikä on Clean Games -peli ja miten sitä pelataan?

Pelissä voi halutessaan käyttää matkapuhelimeen ladattavaa Clean Games -sovellusta, ja sitä pelataan joukkueina. Joukkueet saavat pisteitä siitä, kun keräävät roskia maastosta ja ottavat valokuvia alueesta ennen ja jälkeen keräämisen. Pisteitä saa myös kuvaamalla luontohavaintoja kuten kasveja ja eläimiä. Lisäksi pelaajat voivat matkapuhelimestaan seurata, kuka johtaa peliä ja kuinka monta roskaa kukin joukkue on kerännyt. Pelin voittajajoukkue palkitaan Höyrylaiva Koutan neljän hengen risteilylahjakortilla, ja jaossa on myös muita palkintoja!

Eli nappaa mukaan omat hanskat, iloinen mieli ja reipas asenne, ja tule viettämään mukava aamupäivä hyötyliikunnan ja ympäristön siivoilun merkeissä!

Tarvittaessa tapahtuman työntekijät voivat auttaa mobiilisovelluksen käyttöönotossa, mutta sen lataaminen ei ole pakollista. Joukkueiden tulee kuitenkin rekisteröityä tapahtumanjärjestäjän avulla paikan päällä, joten saavuthan ajoissa! Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia, ja noudatamme myös säävarausta. Roskapussit roskien keräämistä varten saa paikan päällä!

Lisätietoa:
Ella Lukkari
Hankeviestintäsihteeri
Kajaanin ammattikorkeakoulu
ella.lukkari@kamk.fi

+358 44 320 08 93