Tuikkujahdin voiton vei Kätönlahden koulun 4A-luokka

11.02.2014

Tulokset (pdf)

Marraskuun alussa alkanut Tuikkujahti päättyi tammikuun lopussa. Ekokympin toimialueella voittajaksi selviytyi Kajaanin Kätönlahden koulun 4A. Voittajaluokka keräsi tuikkuja 2 795 kpl/oppilas. Palkinnoksi voittajat saavat 300 euron rahapalkinnon. Luokan keräämä tuikkujen yhteismäärä on 61 490 kpl.

Toiseksi kisassa sijoittui Puolankajärven koulun 6 A ja kolmanneksi Puolankajärven koulun 4A. Kisan toiseksi paras luokka palkitaan 200 euron rahapalkinnolla ja kolmas saa 100 euroa. Lisäksi muiden osallistujien kesken arvottiin kaksi välituntipakettia, joissa on liukureita, palloja ja hyppynaruja koululaisten käyttöön. Välkkäpakettiarvonnassa voittivat Jormuan koulu ja Hakasuon koulu.

Jokainen kilpailussa mukana ollut luokka saa osallistumisestaan diplomin. Kaikkia osallistujia muistetaan Tuikkujahti-pyyhekumilla. Kainuussa Tuikkujahtiin osallistui 48 luokkaa ja 920 oppilasta. Yhteensä tuikkuja kerättiin huikeat  566 334 kappaletta. 

Koko Suomen alueella tuikkuja oli jahtaamassa yhteensä 807 luokkaa ja yli 15 000 oppilasta. Yhteistulos koko maassa oli ennätykselliset  8 639 547   tuikkukuorta. Kerätyistä alumiinisista kuorista on mahdollista tehdä noin 576 000 uutta limsatölkkiä tai 58 Bustervenettä. 

Tuikkujahdin tavoitteena oli aktivoida koululaisia tarkkailemaan kulutus- ja lajittelutottumuksiaan. Sen tarkoitus oli myös kannustaa luovuuteen ja verkostoitumiseen käytettyjen tuikkukuorten etsinnässä. Näissä tavoitteissa onnistuttiin opettajilta saadun positiivisen palautteen perusteella. Kouluilta tuikkukuoret noudetaan helmikuun aikana, ja ne jatkavat matkaansa uusiokäyttöön.