Näyttely #muoviroskainstallaatio Kajaanin pääkirjastolla 4.-31.10.2017

29.09.2017

Kokoelmia ja taideteoksia muovisesta maailmastamme 

Ekokymppi ja Vaara-kollektiivi järjestävät muoviroskainstallaatio -näyttelyn Kajaanin pääkirjastolla lokakuussa. Näyttelyn avajaiset ovat torstaina 5.10. klo 10.00 kirjaston ala-aulassa.

Vuonna 2050 on merissä arvioitu olevan enemmän muovia kuin kaloja. Biohajoamaton muovi jauhautuu luonnossa pieniksi muovipartikkeleiksi, jotka kulkeutuvat ravintoketjuja pitkin merieläimistä, linnuista ja nisäkkäistä ihmisten elimistöön. Mikromuovia lisätään suoraan myös muun muassa kosmetiikkatuotteisiin. Mitä tehdä muovisessa maailmassamme, jokapäiväisten muoviesineidemme kanssa?

Osana Vaara-kollektiivin Luonto kutsuu -ympäristökasvatusprojektia talvella 2017 syntyi #MUOVIROSKAINSTALLAATIO kampanja, jossa haastettiin Kajaanin yläkoululuokkia keräämään viikon muoviroskat ja valmistamaan niistä installaation, joka kuvataan sosiaaliseen mediaan. Kampanja laajeni yhteistyössä Ekokympin kanssa kaikille kajaanilaisille. Muoviroskainstallaatio -näyttely on kooste haasteeseen osallistuneista kuvista. Näyttelyssä on esillä myös tietoa muovijätteiden käsittelystä ja kierrätyksestä. #Muoviroskainstallaatio -haasteeseen voi osallistua koko loppuvuoden ajan.

#MUOVIROSKAINSTALLAATIO -osallistumisohjeet:

- Kerää 7 päivän ajalta kaikki taloutesi muoviroskat ja pese ne
- Kokoa muoviroskista installaatio: installaatio voi tarkoittaa asetelmaa, värilajitelmaa, patsasta, taideteosta, toteemia jne.
- Valokuvaa installaatio ja tägää se Instagramiin #muoviroskainstallaatio, tai lähetä kuva osoitteeseen: vaarakollektiivi(at)gmail.com
- Kierrätä lopputulos

RINKI-muovinkeräyspisteet Kajaanissa: K-Citymarket, Prisma, Tokmanni (Kasarminkatu) & Entrinki.

Tervetuloa Muoviroskainstallaatio -näyttelyn avajaisiin pääkirjaston ala-aulaan torstaina 5.10. klo 10.00!

Lisätietoja: Anu Koskela 044 0710 067, Sari Komulainen
044 710 0069 / Ekokymppi ja Elsa Lankinen 044 2319754 / Vaara-kollektiivi

*

”Jokaipäiväiset muoviesineemme: vaatteiden kuidut, hampaiden paikat, pullot, ripset, puhelimet ja kuuläkärkikynät.  Kaukaisten ehtyvien öljylähteiden tuhot – ja sorto. Valtamerillä kelluvat muoviroskalautat, joiden häviämätön plastiikkarouhe löytää vähitellen tiensä merieläinten vatsoista nakuapinan verenkiertoelimistöön.”
-Ote Vaara-kollektiivin Luonto kutsuu ja se kutsu on hätähuuto prosessidraamasta