Metalliromua kerätään kyliltä

11.05.2011

Metalliromua kerätään kyliltä

Kesällä järjestetään taas metalliromun keräyskampanja Kainuun kylillä. Kainuun jätehuollon kuntayhtymä ja Kainuun Nuotta toteuttavat kampanjan kyläyhdistysten kanssa 28.6.­- 31.7.2011.

Metalliromun keräyksestä vastaavat kyläyhdistykset. Niille hyvitetään romusta keruuajankohdan käypä hinta.

Romunkeräykseen voi viedä kaikenlaista metallia, kuten aitaverkkoja, piikkilankaa, metallisia puutarhakalusteita, kattopeltejä ja rännejä, avonaisia tyhjiä tynnyreitä, maatalouskoneita, kiukaita, polkupyöriä, metalliputkia ja muuta kierrätysmetallia. Myös romuautot ja työkoneet voi viedä keräykseen.

Myös säilykepurkit, kattilat ja muut kodin pienmetallit otetaan keräykseen. Metallisilppu ja pienmetalli kerätään joko tynnyreihin tai muihin metalliastioihin.

Metalliromun keräykseen ei saa tuoda muuta jätettä kuin metallia. Akut, öljyt ja muut vaaralliset jätteet sekä käytöstä poistetut sähkölaitteet, kuten jääkaapit, sähköhellat, tietokoneet ja valaisimet tulee viedä lajitteluasemille niiden aukioloaikoina. Lajitteluasemat ovat avoinna myös joka toinen lauantai 7. toukokuuta lähtien elokuun loppuun.

Romunkeräykseen osallistuvat kyläyhdistykset tiedottavat asukkailleen, mihin metalliromua voi viedä.

Lisätietoja
Käyttöpäällikkö Esa Kumpulainen
Kainuun jätehuollon kuntayhtymä
Puh. 044 710 0059.


Romunkeräykseen vain metallia

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä ja Kainuun Nuotta toteuttavat Kainuun kyläyhdistysten kanssa metalliromun keräyskampanjan 28.6.- 31.7.2011.

Kyläyhdistykset järjestävät keräyspaikan ja ottavat keräysmetallia vastaan. Ne huolehtivat myös keräyspaikan loppusiivouksesta. Kainuun jätehuollon kuntayhtymä kuljettaa metalliromun pois elokuun aikana.

Metalliromun keräykseen saa tuoda vain metallia.

Keräykseen kelpaavat esimerkiksi:

  • aitaverkot, piikkilangat, metalliset kalusteet
  • kattopellit, rännit, tikkaat ja muut rakennusten metalliosat
  • tynnyrit avattuina ja puhtaina
  • maatalouskoneet, kiukaat, polkupyörät
  • kotien pienmetalli tynnyreihin tai metalliastioihin pakattuna
  • muut kierrätysmetallit
  • henkilöautot ja työkoneet.