Makkaratarjoilu Risu-Mattilassa tänään kello 10-14!

11.08.2015

Tänään 11.8.2015 vietetään Risu-Mattilan alueen avajaisia. Ekokymppi tarjoaa grillimakkaroita klo 10-14. Tervetuloa tutustumaan!

Kajaanilaisille on avattu uusi puutarhajätteiden vastaanottoalue, Risu-Mattila, Vuoreslahdentie 191, 87700 Kajaani. Kaupungin ylläpitämä Auralan kompostointialue on ollut suljettuna heinäkuun lopusta saakka. Uusi alue on nyt Ekokympin ylläpitämä ja siellä noudatetaan samoja laskutukseen liittyviä käytäntöjä kuin lajitteluasemilla ja jätekeskuksessa. Kevytperäkärryä (ilman jarruja oleva kärry) suuremmista kuormista on kaikkien tuojien täytettävä lähetyslista, johon kirjataan kuorman sisältö ja jätteen syntypaikka. Tällä perusteella lähetyslistat lajitellaan laskutettaviin ja maksuttomiin kuormiin. Asumisessa syntyvä jäte on maksutonta, yrityksien kuormat aina maksullisia. Kuormien tuontia valvotaan kameravalvonnan avulla.

Risu-Mattilassa haravointijätteet laitetaan omaan kasaan ja toiseen kasaan vastaanotetaan risut ja oksat. Alueella otetaan vastaan myös kantoja, joille on oma kasansa. Asumisessa syntyvät kannot ovat yksittäisinä maksuttomia, mutta jos kuormassa on useita isoja kantoja peritään kuutiomaksu. Tämä johtuu siitä, että kannoille joudutaan tekemään järeämpiä käsittelytoimenpiteitä ennen hyötykäyttöä. Puutarhajätteitä, etenkin haravointijätteitä, tuodaan usein jätesäkeissä. Säkit on tyhjennettävä kyseisen jätelajin kasaan. Alueella on jäteastia, johon voi halutessaan jättää tyhjäksi jääneet muovisäkit.

Lisätietoa blogissa http://www.ekoaviisi.blogspot.fi/2015/08/risu-mattila-uusi-puutarhajatteen.html