Kuntoillen kaupunki siistiksi - plogging- ja siivousviikkoa vietetään Kajaanissa 10.–16.5.2021

03.05.2021

Ekokymppi, Kajaanin kaupunki, Kainuun Liikunta ja Kajaanin Latu kutsuvat kajaanilaisia asukkaita, kouluja, päiväkoteja, yrityksiä ja yhteisöjä siivoustalkoisiin. Tavoitteena on tehdä yhdessä asuin- ja elinympäristöämme viihtyisämmäksi ulkoillen ja samalla roskia keräten.

Kajaanin kaupunki jakaa asukkaiden käyttöön roskasäkkejä maanantaina 10.5. seuraavissa paikoissa:

  • K-Marketit Lohtaja, Reissumies, Komiaho ja Otanmäki, S-Market Lehtikangas ja Vuolijoen Sale (jätesäkkejä noudettavissa omatoimisesti kauppojen aukioloaikoina)
  • Rantapuisto, Liikennepuisto ja Kauppatori (jätesäkkejä noudettavissa omatoimisesti kello 8. alkaen)

Kaupunki noutaa ilmoitetut, siivotut roskat veloituksetta. Ilmoitukset tehdään kyseisen viikon aikana Kajaanin kaupungin palautepalveluun: https://asiointi.kajaani.fi/eFeedback tai soittamalla numeroon 08 61551 (ma – ti 8 – 16, ke 8 – 15, pe 9 – 15).

Asukkaat ja yritykset / yhteisöt voivat kyseisen viikon arkipäivinä myös itse toimittaa julkisilta alueilta keräämiään roskia veloituksetta Majasaaren jätekeskukseen (avoinna ma 8 – 18, ti – ke ja pe 8 – 16).

Plogging eli roskajuoksu yhdistää mukavasti liikunnan ja ulkoilun, kun kävellessä tai juostessa noukitaan roskat matkan varrelta. Se sopii kaiken ikäisille, ja välineeksi tarvitaan vain roskapussi. Samalla kunto kohenee ja luonto ja ympäristö kiittävät. Kainuun Liikunta kannustaa kaikki mukaan ekotekoihin. Viikon aikana osallistujat voivat jakaa Instagramissa ploggauskuvan tunnisteella #kunnonploggaus. Kaikkien kuvia jakaneiden kesken arvotaan 50 euron arvoinen lahjakortti Kainuun Liikunnan hyvinvointi- ja tapahtumapalveluihin.

Ploggausviikon voi yhdistää myös valtakunnalliseen Kävelykipinä -tempaukseen, jossa kannustetaan kävelemään paitsi koko toukokuu, myös koko kesä ja syksy. Jokainen voi kirjata kävelemänsä matkan 4.-25. toukokuuta kävelykilometrikisaan ja kerätä itselle tai joukkueelle mahdollisimman monta kilometriä koko kevään ja kesän ajan. Kävelykilometrikisaan voi ilmoittautua osoitteessa https://www.suomenlatu.fi/kavelykipina.

Lisätietoja

Kajaanin kaupunki, Hanna Pasula, katu- ja puistoyksikkö, 08 61551
Ekokymppi: Anu Koskela, 044 071 0067 ja Sari Komulainen, 044 710 0069

Kainuun Liikunta, EkoSport Kainuu -hanke: Anni Heikkinen, 044 532 5923
Kajaanin Latu: Kirsi Kilpeläinen, 044 279 0384, www.kajaaninlatu.fi