Eläinlääkejätteiden vastaanotto alkaa

27.06.2017

Ekokymppi aloittaa eläinlääkejätteen vastaanottamisen lajitteluasemilla ja jätekeskuksessa heinäkuun alussa. Tämä helpottaa maatilojen ja eläinlääkäriasemien toimintaa merkittävästi, kun ne voivat toimittaa eläinlääkinnässä syntyvät jätteet oman kuntansa lajitteluasemalle.  Kotitaloudet voivat edelleen viedä lemmikkieläinten lääkejätteet veloituksetta apteekkiin.

Apteekkiin vain kotitalouden lääkejätteet
Apteekit ottavat vastaan niitä lääkejätteitä, jotka ovat ns. tavanomaista asumisessa syntyvää jätettä. Näin ollen esimerkiksi kotitalouden lemmikkieläinten lääkejätteet voi viedä veloituksetta apteekkiin. Kotitaloudet maksavat Ekokympille perusmaksua, jolla kodin lääkejätteiden vastaanotto-, kuljetus- ja käsittelykustannukset katetaan. Muut kuten eläinlääkäriasemien, kennelien ja maatalouden eläinlääkejätteet ovat yritysjätettä, jotka otetaan maksua vastaan lajitteluasemalle ja jätekeskukseen.

Maatiloilla syntyy eläinlääkejätteen lisäksi paljon muutakin vaarallista jätettä, ja siksi niiden kannattaisi tehdä sopimus vaarallisen jätteen kerääjän kanssa. Tällöin kaikki vaaralliset jätteet - lääkkeet mukaanlukien - noudettaisiin maatilalta vähintään kerran vuodessa.

Lisätietoa:
Esa Kumpulainen, käyttöpäällikkö, Ekokymppi, 044 710 0059
Jukka Oikarinen, toimitusjohtaja, Ekokymppi, 044 710 0070