Ekokymppi tehostaa kiinteistöjen jätehuollon seurantaa

23.09.2019

Ekokymppi tehostaa loppuvuoden aikana kiinteistöjen jätehuollon seurantaa. Seurannan työkaluna on Ekokympin ylläpitämä jätteenkuljetusrekisteri, jossa on tiedot jäteastioiden tyhjennyksistä kiinteistöittäin ja jätelajeittain.

Seuranta kohdistuu erityisesti lajitteluvelvoitteiden toteutumiseen taloyhtiöissä. Ekokymppi lähestyy kirjeitse niitä taloyhtiöitä, joiden jätehuollossa havaitaan puutteita.

Taustalla jätehuoltomääräykset 1.7.2018

Ekokympin jätehuoltomääräykset astuivat voimaan 1.7.2018, ja osalle velvoitteita annettiin siirtymäaikaa viime vuoden loppuun:

- Metallin, lasin ja kartongin ja muovipakkausten keräys kiinteistöillä 

- Jäteastioiden merkitseminen tarrroilla 

- Energiajätteen keräyksen päättyminen

Jos kiinteistön jätehuollossa on vielä puutteita, kannattaa ottaa yhteyttä Ekokympin asiakaspalveluun ja kysyä neuvoa. Ekokymppi tarjoaa edelleen maksutonta jätekatosneuvontaa, jossa neuvoja tekee alkukartoituksen jätehuollon tilanteesta ja antaa suosituksia tarvittavista muutoksista. Lisäksi asukkaille voidaan järjestää lajitteluopastus jätekatoksella, kerhotiloissa tai yhtiökokouksessa.

Jäteastiatarroja postitettiin viime vuonna kaikille pienkiinteistöille ja tilausten perusteella taloyhtiöille. Jos uudet tarrat vielä puuttuvat, niitä voi tilata Ekokympiltä. Maksuttomia astiatarroja saa Ekokympiltä niin kauan kuin tarravarastoa riittää.

Jätekatokseen kiinnitettäviä lajitteluohjeita voi myös tilata Ekokympistä. Paperiset tulosteet ovat maksuttomia ja säänkestävien tulosteiden hinnat ovat:

A4 6,80 € / kpl

A3 8,80 € / kpl

Lisätietoa: Marjut Kinnunen, asiakaspalvelupäällikkö, 044 710 0120