Ekokymppi ja Kajaanin kaupunki kutsuvat asukkaita ja yrityksiä siivoustalkoisiin

14.05.2020

Kun sulaa lumet ja loskat, esiin tulevat tumpit ja roskat.
Kun roskat yhdessä keräämme, kauniiseen kevääseen heräämme!

Siivoustalkooviikko 18.5.-23.5.
Ekokymppi ja Kajaanin kaupunki kutsuvat asukkaita, kouluja, päiväkoteja, yrityksiä ja yhteisöjä siivoustalkoisiin. Tarkoitus on ensi viikolla siistiä roskaantuneita alueita, ja näin tehdä asuin- ja elinympäristömme viihtyisämmäksi. 

Kajaanin kaupunki järjestää asukkaiden käyttöön roskasäkkejä ja ilmoituksen perusteella noutaa siivotut roskat veloituksetta. Ekokymppi toivoo myös muiden Kainuun kuntien sekä Vaalan innostuvan mukaan siivoustalkoisiin. Kyseisellä viikolla julkisilta alueilta kerätyt roskat voi viedä velvoituksetta Majasaaren jätekeskukseen ja lajitteluasemille. Jätesäkkeihin kerätään ainoastaan maastosta löytyneet roskat. Säkkeihin ei kerätä puutarhajätettä.

Kajaanin kaupunki jakaa roskasäkkejä maanantaina 18.5.2020 klo 9 – 11 seuraavilla paikoilla:
Lohtajan kaupan piha, Rantapuisto, Liikennepuisto, Kauppatori, Hetteenmäki Välimaanpuisto, Variskangas Sirkunpolku 2, Kettu Nettikahvilan piha, Kättö Kisatie 32, Otanmäen urheilutalo, Vuolijoen koulun viereinen monitoimikaukalo.

Ploggingilla hyvää oloa
Plogging eli roskajuoksu yhdistää mukavasti liikunnan ja ulkoilun, kun kävellessä tai juostessa noukitaan roskat matkan varrelta. Se sopii kaikille ja kaiken ikäisille, ja lajissa tarvitaan vain roskapussi. Samalla mieliala ja kunto kohenevat ja luonto ja ympäristö kiittävät. Siivoustalkooviikko päättyykin valtakunnalliseen Plogging-päivään 23.5.

Ekokymppi ja Kajaanin kaupunki muistuttavat roskien kerääjiä huolehtimaan omasta henkilökohtaisesta hygieniastaan sekä turvaväleistä.


Lisätietoja
Kajaanin kaupunki:
hortonomi Hanna Pasula, 044 7100111 
kaupungininsinööri Matti Nousiainen, 044 7100 176
Yhteyshenkilöt, kuljetus: Jarmo Kemppainen, 044 421 4380
Ekokymppi: neuvoja Anu Koskela, 044 071 0067 ja neuvoja-tiedottaja Sari Komulainen, 044 710 0069