Pop-up poistotekstiilin keräys Suomussalmen torilla

22.05.2023

Ekokymppi järjestää pop-up poistotekstiilin keräyksen Suomussalmen torilla ensi viikon keskiviikkona 31.5. Poistotekstiiliä otetaan tuolloin vastaan kello 12-14. Kuntalaiset voivat tuoda keräykseen samaan muovipussiin pakattuna sekä myyntiin kelpaavat hyväkuntoiset tekstiilit että huonokuntoiset, mutta puhtaat ja kuivat tekstiilit. Keräykseen eivät kelpaa alusvaatteet eivätkä haisevat ja likaiset tekstiilit. Niiden oikea paikka on kodin sekajäte energiaksi -jäteastia.

Poistotekstiilien kiinteä vastaanottopaikka Suomussalmella on Ekokympin lajitteluasemalla, jonne voi aukioloaikoina viedä poistotekstiiliä yllä mainitun ohjeen mukaisesti.

Suomussalmella hyväkuntoisia myyntiin kelpaavia tekstiilejä kannattaa toki ensisijaisesti viedä kierrätysmyymälä Miiluun. Niinikään työpaja Hanslankarit vastaanottaa Hiljaista kansaa varten vaatteita, paitsi ei housuja.

Ekokympin keräämät poistotekstiilit viedään Suomussalmelta Kajaanin Entrinkiin, ja lajitellaan siellä - myyntikelpoiset myyntiin ja kierrätyskelpoiset uusiokuidun valmistukseen.

Pop-up keräykset myös Vaalassa ja Puolangalla
Ekokymppi järjestää pop-up-keräykset tänä kesänä niissä jäsenkunnissaan, joissa keräysmalli on poikkeava – näitä kuntia ovat Vaala, Suomussalmi ja Puolanka. Toimintamalli poistotekstiilikeräykseen on toteutettu muissa kunnissa siten, että tekstiilejä kuljetettaisiin mahdollisimman vähän ja myyntikelpoiset tuotteet jäisivät paikalliselle toimijalle kuten kierrätysmyymälöille, joissa keräyspaikatkin sijaitsevat.

Lisätietoa
Anu Koskela, neuvoja/ympäristökasvattaja, 044 0710067, anu.koskela@ekokymppi.fi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: