Kuntoillen kylänraitti siistiksi - plogging- ja siivousviikko laajenee koko Kainuuseen

04.05.2021

Jokakeväistä Kajaanin kaupungin ja Ekokympin järjestämää siivousviikkoa laajennetaan nyt myös muualle Kainuuseen sekä Vaalaan. Ekokymppi, Kainuun Liikunta ja Kajaanin Latu kutsuvatkin nyt kaikkia kainuulaisia ja vaalalaisia asukkaita, kouluja, päiväkoteja, yrityksiä ja kyläyhteisöjä siivoustalkoisiin. Tavoitteena on tehdä yhdessä asuin- ja elinympäristöämme viihtyisämmäksi ulkoillen ja samalla roskia keräten.Plogging- ja siivousviikkoa vietetään 10.–16.5.2021.

Asukkaat ja yritykset / yhteisöt voivat kyseisen viikon aikana viedä julkisilta alueilta keräämiään roskia veloituksetta Ekokympin lajitteluasemille. Lajitteluasemien aukioloajat löytyvät joka kotiin jaetusta seinäkalenterista ja täältä.

Plogging eli roskajuoksu yhdistää mukavasti liikunnan ja ulkoilun, kun kävellessä tai juostessa noukitaan roskat matkan varrelta. Se sopii kaiken ikäisille, ja välineeksi tarvitaan vain roskapussi. Samalla kunto kohenee ja luonto ja ympäristö kiittävät. Kainuun Liikunta kannustaa kaikki mukaan ekotekoihin. Viikon aikana osallistujat voivat jakaa Instagramissa ploggauskuvan tunnisteella #kunnonploggaus. Kaikkien kuvia jakaneiden kesken arvotaan 50 euron arvoinen lahjakortti Kainuun Liikunnan hyvinvointi- ja tapahtumapalveluihin.

Ploggausviikon voi yhdistää myös valtakunnalliseen Kävelykipinä -tempaukseen, jossa kannustetaan kävelemään paitsi koko toukokuu, myös koko kesä ja syksy. Jokainen voi kirjata kävelemänsä matkan 4.-25. toukokuuta kävelykilometrikisaan ja kerätä itselle tai joukkueelle mahdollisimman monta kilometriä koko kevään ja kesän ajan. Kävelykilometrikisaan voi ilmoittautua osoitteessa https://www.suomenlatu.fi/kavelykipina.

Lisätietoja

Ekokymppi: Anu Koskela, 044 071 0067 ja Sari Komulainen, 044 710 0069
Kainuun Liikunta, EkoSport Kainuu -hanke: Anni Heikkinen, 044 532 5923
Kajaanin Latu: Kirsi Kilpeläinen, 044 279 0384, www.kajaaninlatu.fi