Kainuussa on käynnistynyt kaksivuotinen vieraslajihanke - Ekokympin hallinnoimaan hankkeeseen haetaan projektipäällikköä

15.04.2021

Maa- ja metsäministeriö on tehostanut vieraslajien torjuntatyötä ja jakanut tähän työhön avustusrahoitusta. Kainuuseen tätä rahoitusta myönnettiin yhdelle hankkeelle, jonka vetäjänä toimii Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Ekokymppi. Hankkeen kokonaisbudjetti on 160 600 € ja siihen osallistuu viisi kuntaa: Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Sotkamo ja Suomussalmi. Hankkeen kohdekasveja ovat jättipalsami, jättiputket, komealupiini ja kurtturuusu.

Hankkeen tehtävänä on luoda hankealueelle vieraslajistrategia sekä kannustaa kuntia ja asukkaita vieraslajien torjuntatyöhön. Hankkeen avulla pyritään parantamaan kuntien välistä yhteistyötä vieraslajien torjuntatyössä. Hankkeen tavoitteena on myös kokeilla uusia torjuntamenetelmiä ja järjestää talkoita.

Vieraslajihankkeelle haetaan nyt projektipäällikköä ajalle 1.5.2021 – 31.12.2021. Projektipäällikön tehtäviin tehtäviin kuuluu mm. neuvontatyö ja tiedotus, talkoiden järjestäminen, uusien menetelmien kokeilu torjuntatyössä sekä hankkeen seuranta. Lisätietoa 

Vieraslajien torjuntatyö on tärkeää, koska se edistää alkuperäisten lajien hyvinvointia. Alkuperäiskasvien elinympäristöt edistävät luonnon monimuotoisuutta.

Lisätietoa:
Jukka Oikarinen
toimitusjohtaja
Kainuun jätehuollon kuntayhtymä
044 710 0070