Pidetään aluekeräyspisteet siisteinä

09.06.2020

Sekajätepussukat aluekeräyspisteelle - peräkärrykuormat, sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet lajitteluasemalle
Aluekeräyspisteelle saa kerrallaan tuoda enintään kaksi säkillistä sekajätettä. Näin vältytään pisteiden ylitäyttymiseltä ja saadaan paikat pysymään siistinä suunnitelluilla tyhjennysväleillä. Aluekeräyspisteiden sekajäteastiat tyhjennetään kesäaikana pääsääntöisesti kerran tai kahdesti viikossa. Jos asiakkaan toimittama jätemäärä on suurempi kuin on ohjeistettu, asiaan puututaan kameravalvonnan perusteella.

Aluekeräyspisteille ei saa viedä peräkärrylastillisia jätettä, vaan suuret erät pitää toimittaa asianmukaisesti lajitteluasemille tai Majasaaren jätekeskukseen. Myös vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja rakennusjätteet kuuluvat lajitteluasemalle, jonne voi veloituksetta viedä kodin tai kesämökin ns. hyötyjätettä kuten puutavaraa, metallia, lasia, kartonkia ja muovia.

Aluekeräyspisteen käyttöoikeus vain vuosimaksun maksaneilla
Aluekeräyspiste on Ekokympin ylläpitämä, asuinkiinteistöjen yhteinen jätteiden keräyspaikka, joita on Kainuussa eri puolilla maakuntaa 133 kpl. Aluekeräyspiste ei ole yleinen ilmaispalvelu, vaan sen sekajäteastiat on tarkoitettu aluekeräysmaksun maksaville asukkaille ja mökkiläisille. Pisteet palvelevat niitä haja-asutusalueiden asukkaita ja kesämökkiläisiä, joilla ei sopimusta jätehuoltoyrityksen kanssa. Aluekeräyspisteiden paperinkeräys on tarkoitettu kaikille. 

Väärinkäyttäjiä kuriin kameravalvonnan avulla
Ekokymppi seuraa aluekeräyspisteiden käyttöä ja käy kuva-aineistoja läpi säännöllisesti. Sen perusteella on lähetetty useita huomautuksia ja laskuja sellaisille asiakkaille, jotka tuovat jätettä enemmän kuin kaksi säkkiä kerrallaan. Niinikään huomautuksen ja laskun voi saada pisteen luvaton käyttäjä eli asiakas vie roskaa jätemökkiin, vaikka ei maksa Ekokympille aluekeräysmaksua. Kaikkein kalleimmaksi aluekeräyspisteen väärinkäyttö tulee silloin, kun pisteelle tuodaan väärää jätettä esimerkiksi vaarallista jätettä, rakennusjätettä, sähkölaitteita tai erityisen suuri määrä roskaa.

Jätteen aluekeräysverkosto on merkittävä palvelu tuhansille kiinteistön omistajille. Siksi on tärkeää, että annettuja ohjeita noudatetaan. Siistillä ja asianmukaisesti hoidetulla aluekeräyspisteellä on helppo ja mukava asioida. Aluekeräyspisteiden liikatäytöstä ja väärinkäytöstä voi ilmoittaa numeroon 08 636 611 kello 9 – 15 tai sähköpostilla osoitteeseen info@ekokymppi.fi.

Lisätietoa

Esa Kumpulainen, käyttöpäällikkö

044 7100059