Rinki tiedottaa: Rinki-ekopiste suljetaan Nakertajantiellä

03.01.2020

Kajaanissa, osoitteessa Nakertajantie 23, sijaitsevan Rinki-ekopisteen toiminta päättyy tammikuun aikana. Piste on ollut kaupan yhteydessä, joka on suljettu, eikä kiinteistöllä ole enää toimintaa. Pakkauskeräys jatkuu muilla Kajaanin seudun Rinki-ekopisteillä tuttuun tapaan. 

Nakertajantietä lähin Rinki-ekopiste sijaitsee osoitteessa Sissikatu 14/Väinämöisenkatu. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy kerää pisteessä kartonki-, lasi- ja metallipakkauksia, lisäksi pisteellä on säiliöt vaatteiden ja paperin keräystä varten.

Kaikkiaan Kajaanissa palvelee jatkossa 17 Rinki-ekopistettä, joista neljässä kerätään myös muovipakkauksia. Lähimmän Rinki-ekopisteen sijainnin voi tarkistaa Ringin karttahausta osoitteessa rinkiin.fi/rinki-ekopisteet

Mitä pakkauskeräykseen voi tuoda?

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa Rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit) eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.

Säästä tilaa ja litistä pakkaukset

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla, eikä kuljeteta ”ilmaa”. Kuljetuksia myös tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Anna palautetta

Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä ja asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista. Paikallisten asukkaiden palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä.

Ilmoitathan heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä. Ethän jätä jätteitä maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiäsi ja alue roskaantuu nopeasti.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkossa osoitteessa Rinkiin.fi/ekopistepalaute.

2.1.2020 Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy

Lisätietoja
Aluepäällikkö Harri Patana, puh. 050 910 3699, harri.patana@rinkiin.fi