Tuikkujahti alkamassa jälleen

29.10.2015

Tuikkujahti on alkamassa eri puolilla Suomea. Valtakunnalliseen Tuikkujahtiin on ilmoittautunut 12 kunnallista jätelaitosta sekä Jyväskylän seutu eli yhteensä 13 toimijaa. Jahtiaika on 1.11.2015 – 31.1.2016, ja koululuokat ilmoittautuvat  kilpailuun alueittain marraskuun aikana. Viime talvena jahtiin osallistui yli 11 000 koululaista, ja tuikkukuoria kerättiin 5,9 miljoonaa kappaletta.

Tuikkujahti on leikkimielinen tuikkukuorien keräyskilpailu, jonka tavoitteena on aktivoida koululaisia tarkkailemaan kulutus- ja lajittelutottumuksiaan. Lisäksi jahdilla halutaan kiinnittää huomiota kotitalouksien materiaalin hyötykäyttöön, sillä pienestä koostaan huolimatta alumiiniset tuikkukuoret ovat arvokasta metallituotteiden uusioraaka-ainetta. Tarkoituksena ei ole lisätä tuikkujen kulutusta vaan kannustaa koululaisia luovuuteen ja verkostoitumiseen käytettyjen tuikkukuorten etsinnässä.

Kerättyjen tuikkukuorien määrä suhteutetaan luokan oppilasmäärään. Voittaja on luokka, joka kerää eniten tuikkukuoria/oppilas. Toimijat palkitsevat voittajaluokat haluamallaan tavalla, ja palkinto voi olla rahalahjoitus luokkaretkirahastoon, jokin elämys tai välinepalkinto. Jokaiselle Tuikkujahtiin osallistuneelle koululaiselle annetaan muistoksi pieni jahtilahja.

1.11.2015 – 31.1.2016 Tuikkujahtiin osallistuvat toimijat: 

Ekokymppi
Ekorosk Oy Ab
Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry
Jämsän Jätehuolto liikelaitos
Lakeuden Etappi Oy
Lapeco
Puhas Oy
Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy
Sammakkokangas Oy
Satakierto Oy
Stormossen Oy Ab
Vestia Oy
Ylä-Savon Jätehuolto Oy

Tuikkujahti Kainuussa viidennen kerran
Ekokymppi järjestää Tuikkujahdin omalla toimialueellaan nyt viidennen kerran. Viime vuonna jahtiin osallistui 33 luokkaa, joissa oli noin 700 oppilasta. He saivat saaliikseen vajaa puoli miljoonaa tuikkukuorta. Ilmoittautumislinkki tämän talven Tuikkujahtiin aukeaa 1.11. Ekokympin nettisivuilla. Lisätietoa Ekokympin järjestämään Tuikkujahtiin: www.ekokymppi.fi > jäteneuvonta > tuikkujahti

Lisätietoja
Sari Komulainen, neuvoja-tiedottaja, Kainuun jätehuollon kuntayhtymä
044 710 0069sari.komulainen@ekokymppi.fi

Tarja Karvonen, yhteistyökoordinaattori, Puhas Oy
050 408 1544tarja.karvonen@puhas.fi
www.tuikkujahti.fi   www.facebook.com/tuikkujahti?ref=hl