Energiansäästölamppu

Energiansäästölamppu on pienoisloistelamppu, jossa on piilossa elektroniikkaa. Sen sisällä on myös elohopeaa, jota tarvitaan valon tuottamiseen. Elohopea ei karkaa lampusta, ellei lasi mene rikki.

Energiasäästölamput kuuluvat SER (sähkö- ja elektroniikkalaitteiden) tuottajavastuun piiriin, ja ne tulee viedä tuottajayhteisöjen osoittamiin keräyspisteisiin. FLIP ry on vastuullinen tuottajavastuutaho. Energiansäästölamppuja otetaan vastaan veloituksetta myös lajitteluasemilla ja jätekeskuksessa. 

Energiansäästölamppuja voi palauttaa myös kauppoihin ilman ostovelvoitetta, kun lamppu on pisimmältä ulkomitaltaan enintään 25 cm oleva ja kauppa on pinta-alaltaan vähintään 200 m2 oleva päivittäistavarakauppa. Kaikki energiansäästölamput voi palauttaa mihin tahansa kauppaan uuden lampun oston yhteydessä. Kauppojen vastaanotosta lisätietoja SER-kierrätyksestä >

Yritysten lamppujen palautus (loiste-, kaasupurkaus- ja LED-lamput) 
Lajitteluasemille ja Entrinkiin otetaan lamppuja vastaan enintään 30 kpl tai 50 kg kerrallaan. Suuremmat määrät voi viedä Majasaaren jätekeskukseen.