Yritystoiminnan jätteet ja TSV-sopimus

12.12.2019

Jätelain muutosten takia kaikkien yritysten, jotka toimittavat jätettä Ekokympille, on tehtävä ns. TSV-sopimus. Vaihtoehdot tähän ovat: 

Ennen 31.12.2019
Jätteenhaltijan ei tarvitse sopimuksen voimassaoloaikana käyttää Materiaalitoria, vaan sopimus tehdään suoraan Ekokympin kanssa. Sopimus tehdään verkkolomakkeella, joka löytyy Ekokympin nettisivulta (www.ekokymppi.fi > Palvelut > Majasaaren jätekeskus > uusi asiakas). Kun sopimus on tehty ennen vuoden vaihdetta, jätteenhaltijan ei tarvitse seurata sopimuksen voimassaoloaikana Ekokympille toimittamiensa jätteiden käsittelymaksun kynnysarvoa.

Alkaen 1.1.2020
a) Jos vuotuiset käsittelymaksut ovat yli 2 000 €, yritysjätteen haltijoilla on velvollisuus käyttää Materiaalitoria. Jätteen vastaanottosopimus Ekokympin kanssa voidaan tehdä vasta, kun kolme ehtoa täyttyy. Jätteenhaltija on pitänyt jätteeseen liittyvää ilmoitusta Materiaalitorissa vähintään 14 päivää, ilmoituksen voimassaoloaika on päättynyt eikä siihen ole tullut jätteenhaltijan hyväksymiä tarjouksia muilta jätteenkäsittelijöiltä.
b) Jos vuotuiset käsittelymaksut ovat alle 2 000 €, sopimus tehdään suoraan Ekokympin kanssa. Sopimus laaditaan pääsääntöisesti sähköisesti ja se tulee voimaan heti, kun sopimusosapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

Lisätietoa
Marjut Kinnunen, asiakaspalvelupäällikkö
Kainuun jätehuollon kuntayhtymä
044 710 0120

Lisätietoa Materiaalitorista