Vain kotien vaaralliset jätteet Vuolijoen ja Otanmäen keräykseen

07.09.2014

Otanmäessä ja Vuolijoella kerätään taas kotien vaarallisia jätteitä ja sähköromua lauantaina 4. lokakuuta. Keräys on tarkoitettu kotitalouksille.  Keräys sisältyy asukkaiden maksamaan Kainuun jätehuollon kuntayhtymän perusmaksuun (entinen ongelmajäte- ja kierrätysmaksu). Kotitaloudet voivat tuoda vaaralliset jätteet ja sähkölaitteet maksutta.

Jäteöljyä voi tuoda enintään 30 litran kanisterin. Sitä suurempien määrien kuljettaminen ja käsittely keräyspaikalla voi aiheuttaa vaaraa ihmisille ja ympäristölle.

Yritysten ja maatilojen on järjestettävä vaarallisten jätteiden käsittely suoraan alan yritysten kanssa.

Kotitaloudet voivat tuoda keräykseen maalinjämiä, kemikaaleja, vanhentuneita tai yli jääneitä lääkkeitä, akkuja ja muuta vaarallista jätettä sekä rikkinäisiä sähkölaitteita.

Keräysrekka käy Otanmäessä ja Vuolijoella, koska alueella ei ole kiinteää jätteiden vastaanottopistettä. Muualla Kajaanissa vaaralliset jätteet viedään Entrinkiin Syväojankadulle tai Majasaaren jätekeskukseen. Sähkölaiteromu viedään Kajaanissa Entrinkiin. Sähkölaitteita myyvät liikkeet ottavat vastaan pieniä laitteita, kuten sähköhammasharjoja, hiustenkuivaajia tai partakoneita ilman uuden ostopakkoa. Muissa Kainuun kunnissa on lajitteluasemat, joissa otetaan vastaan sekä vaarallisia jätteitä että sähköromua.

Keräysajat ovat samat kuin aiemmin, eli Otanmäen Siwa kello 10 -11.45, Vuolijoen S-Market kello 12.15 – 14.