Vaaralliset jätteet ja sähkölaitteet keräykseen Vuolijoella ja Otanmäessä

28.09.2020

Ekokympin syyskeräys kodin vaaralliselle jätteelle ja sähköromulle on Vuolijoella ja Otanmäessä lauantaina 3.10.2020. Fortumin rekka parkkeeraa Otanmäen K-Marketin pihaan kello 10.00 - 11.45 ja Vuolijoen Salen pihaan kello 12.15 - 14.00.

Keräykseen voi tuoda kotien vaaralliset jätteet, kuten jäteöljyt, polttonesteet, suodattimet, jäähdytys- ja jarrunesteet, romuakut, iskunvaimentimet, maalit, lakat, liuottimet, torjunta- ja suoja-aineet sekä vanhentuneet lääkkeet. Myös sähkölaitteita otetaan vastaan, esimerkiksi pesukoneet, jääkaapit, pakastimet, sähköhellat, televisiot, tietokoneet, radiot ynnä muut rikkinäiset tai poistettavat kodinkoneet ja pienlaitteet. Keräykseen voi tuoda myös loisteputkia ja lamppuja. Keräysrekkaan ei oteta paristojätettä, koska paristoille ja pienakuille on keräyslaatikot niitä myyvissä kaupoissa.

Vuolijoen ja Otanmäen alueella järjestetään vaarallisen jätteen ja sähköromun keräys, koska siellä ei ole niiden pysyvää vastaanottopistettä. Kajaanissa pysyviä vastaanottopaikkoja ovat Entrinki ja Majasaaren jätekeskus (ei kuitenkaan sähkölaitteiden vastaanottoa). Muualla Kainuussa vaarallinen jäte ja sähköromu viedään lajitteluasemille.

Yritysten vaarallisia jätteitä ei oteta vastaan.