Tuikkujahti on käynnissä

02.12.2014

Marraskuun alussa alkanut tuikkujahti on saanut innostuneen vastaanoton kouluissa. Koko Suomen alueella tuikkujahtiin on ilmoittautunut satoja 597 koululuokkaa, joissa on yhtensä 11 300 oppilasta. Ekokympin alueella Tuikkujahtiin osallistuu 32 luokkaa ja 655 oppilasta. Viime vuosiin verrattuna kilpailuinto Kainuussa on hieman hiipunut, kun aiemmin mukana on ollut noin 50 luokkaa. Kilpailuun ilmoittautuminen on päättynyt 30.11.2014, eikä jälki-ilmoittautuneita enää oteta kisaan mukaan.

Kainuussa Tuikkujahtiin ilmoittautuneet olevat luokat (pdf)

Tuikkujahti kestää tammikuun viimeiseen päivään saakka. Jahdin tulokset ja voittajaluokka julkistetaan perjantaina 6.2.2015 klo 10.00. Jahdin tarkoituksena ei ole lisätä tuikkujen kulutusta, vaan kannustaa koululaisia keksimään uusia keinoja verkostoitumiseen.  Sen myötä useilla työpaikoilla, laitoksissa tai julkisissa tiloissa poltettavien tuikkujen kuoret eivät päädy sekajätteeseen, vaan tuikkukuorten alumiini hyödynnetään uusissa alumiinituotteissa.

Tuikkujahdin ohjeista löytyy tietoa www.tuikkujahti.fi, ja jahdin etenemistä voi seurata myös Facebookista: www.facebook.com/tuikkujahti.

Tuikkujahtiin osallistuvat toimijat Suomessa: Keski-Savon Jätehuolto Llky, Lapeco, Metsäsairila Oy, Perämeren Jätehuolto Oy, Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy, Ylä-Savon Jätehuolto Oy, Lakeuden Etappi Oy, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy, Napapiirin Residuum Oy, Puhas Oy, Sammakkokangas Oy, Vestia Oy ja Ekokymppi.

Lisätietoja: Sari Komulainen, neuvoja-tiedottaja, p. 044 710 0069sari.komulainen@ekokymppi.fi