Tuikkujahdin voitto jälleen Puolankajärven koululle

05.02.2016

Ekokympin Tuikkujahdin voitti Puolankajärven koulun 2 A-luokka tuloksellaan 2 636 tuikkukuorta/ oppilas. Palkinnoksi voittajaluokka saa 300 euron rahapalkinnon. Luokan keräämä tuikkujen yhteismäärä on 42 183.

Toiseksi kisassa sijoittui kajaanilaisen Pietari Brahen koulun / Lehtikankaan yksikön 5 A-luokka, joka palkitaan 200 euron rahapalkinnolla. Kolmas sija meni myös Pietari Brahen koululle / Soidinsuon yksikkö. Siellä 4 B-luokka saa 100 euron rahapalkinnon. Lisäksi muiden osallistujien kesken arvottiin 100 euron rahapalkinto, jonka voitti Teppanan koulun 2 B-luokka Kajaanista. Jokainen kilpailussa mukana ollut luokka saa osallistumisestaan diplomin, ja kaikkia osallistujia muistetaan Tuikkujahti-värikynäsetillä.

Kainuussa Tuikkujahtiin osallistui 32 luokkaa ja 630 oppilasta, ja tuloksensa ilmoittivat 30 luokkaa. Yhteensä tuikkuja kerättiin 448 177 kappaletta.

Kainuun Tuikkujahdin tulokset (pdf)

Tuikkujahtiin osallistui 13 jätelaitoksen alueella 486 luokkaa tai ryhmää, joissa oli yhteensä 9 379 oppilasta. Tuikkukuorisaalis koko Suomessa oli yli 4,8 miljoonaa. Siitä määrästä voi tehdä limsatölkkejä 321 576 kpl (15 tuikkukuorta / tölkki) ja pieniä Buster-veneitä 32 kpl ( 150 000 tuikkukuorta / vene).

Tuikkujahdin tavoitteena oli aktivoida koululaisia tarkkailemaan kulutus- ja lajittelutottumuksiaan. Sen tarkoitus oli myös kannustaa luovuuteen ja verkostoitumiseen käytettyjen tuikkukuorten etsinnässä. Näissä tavoitteissa onnistuttiin opettajilta saadun positiivisen palautteen perusteella. Kouluilta tuikkukuoret noudetaan helmikuun aikana, ja ne jatkavat matkaansa uusiokäyttöön.

Palautteita kouluilta:

Koko kylä saatiin taas mukaan!”
”Mukava luokan yhteinen projekti. Nivoutui hyvin kemian opetuksen opetusmateriaaliksi; metallit ja niiden kierrätys.”
”Hyvä ja helppo tapa opettaa, kuinka pienistä tuikkukuorista kertyykin isoja kasoja, kun niitä on tarpeeksi, joten niitä kannattaa kierrättää.”
”Kivaa! Mukana tehokkaita vanhempia lastensa apuna. Laskeminen oli mukavaa.”
”Kierrätys on tämän myötä levinnyt laajemmallekin;lähialueen ihmiset tuovat koululle tuikkupusseja.”