Puolangan lajitteluasema viittä vaille valmis

29.05.2023

Puolangan lajitteluasema on sen verran valmis, että Ekokymppi tarjoaa asiakkaille pullakahvit maanantaina 5.6. kello 12-14. Samalla asiakkaat voivat tuoda poistotekstiiliä, jota otetaan toki muulloinkin lajitteluasemalla maksutta vastaan. Tuolloin maanantaina paikalla ovat poistotekstiilikierrätyksen asiantuntijat eli Ekokympin neuvojat, jotka kertovat poistotekstiilin lajittelusta ja jatkokäytöstä.

Lajitteluasema otettiin joulukuussa käyttöön uudessa osoitteessa, Lämpökuja 2. Tuolloin jäi vielä tehtäväksi tälle kesälle alueen aitausta ja joitakin maanrakennustöitä. Nämä tehdään alkukesän aikana. Myös opasteet ja kyltitykset uusitaan mahdollisesti kesän tai syksyn aikana.

Lajitteluaseman alapuolinen alue avoinna ympäri vuorokauden, jolloin asiakkaat voivat viedä sinne pienkuormina metsätähteitä ja rakennuspuujätettä. Metsätähteet eli risut ja oksat otetaan vastaan lajitteluaseman lämpölaitoksen puoleiseen siiloon ja rakennuspuujäte viereiseen siiloon. Rakennuspuujätteeseen voi laittaa sekä ns. puhdasta eli käsittelemätöntä puutavaraa että maalattua tai lakattua puutavaraa. Maa-aineksista puhtaat kannot otetaan vastaan siilojen alapuolisella alueella.

Kierrätyskontti hyväkuntoisille käyttöesineille

Virkistävänä uutuutena lajitteluasemalle on tullut kierrätyskontti, johon voi tuoda ja josta voi viedä käyttökelpoista tavaraa. Asiakkaat voivat tuoda konttiin pieniä hyväkuntoisia käyttöesineitä kuten suksia ja muita urheiluvälineitä, ei kuitenkaan vaatteita. Kierrätyskontin tarkoitus on lisätä hyväkuntoisten tavaroiden uudelleenkäyttöä.

Haravointijätteiden vastaanotto jätevedenpuhdistamolla

Haravointijätettä ei oteta lajitteluasemalla vastaan, vaan sen paikka on Puolangan kunnan jätevedenpuhdistamolla. On tärkeää, että haravointijätteen seassa ei ole epäpuhtauksia kuten oksia, varpuja tai kiviainesta.

Haravointijätteiden vastaanotto on avoinna juhannukseen 2023 saakka ympäri vuorokauden siten, että portti aukaistaan maanantaisin kello 7:00 ja suljetaan perjantaisin kello 15:30. Juhannuksen jälkeen alue on avoinna ainoastaan arkisin kello 7:00 - 15:30.

Muovipakkausten keräys Rinkiekopisteelle

Lajitteluaseman ulkopuolelle ei tule erillistä vastaanottorakennusta muoville tai muille jätteille, koska Rinkipisteellä aloitetaan pakkausmuovin keräys tämän kesän aikana.

Kahvitarjoilu ja pop-up poistotekstiilikeräys Puolangan lajitteluasemalla 5.6.2023 kello 12-14. Tervetuloa!

Lisätietoa lajitteluasemasta:

Esa Kumpulainen, käyttöpäällikkö
044 7100059, esa.kumpulainen@ekokymppi.fi

Lisätietoa poistotekstiilikeräyksestä:

Anu Koskela, neuvoja/ympäristökasvattaja
044 0710067, anu.koskela@ekokymppi.fi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: