Pöntöt puhtaiksi - jäteastioiden pesukierros alkaa huhtikuun lopussa

15.04.2024

Ekokymppi aloittaa vastuullaan olevien jäteastioiden pesut huhtikuun loppupuolella. Pesut tehdään paikan päällä eli pesuauto tulee kiinteistölle tiettynä aikana. Jäteastia tyhjennetään pesun yhteydessä, ja tästä palvelusta ei veloiteta erillistä maksua. Pesuaikataulut ovat nähtävissä Ekokympin verkkosivuilta ekokymppi.fi.

Jäteastioiden pesut ovat osa Ekokympin palvelutasopäätöksen mukaista astiapalvelua. Sen mukaan kuntayhtymä huolehtii vastuullaan olevien pyörällisten jäteastioiden kunnosta ja pesusta. Pesuista ei tule erillistä maksua, vaan ne sisältyvät tyhjennyshintoihin. Sekajäteastioiden pesu ei kuulu Ekokympille, vaan tällöin kiinteistön haltijan tulee itse huolehtia näiden astioiden pesusta. Ekokympin pesupalveluun kuuluvat siis vain sen vastuulla olevat jäteastiat kuten bio- ja pakkausjäteastiat.

Jäteasetuksen mukaan biojäteastia on pestävä vähintään kaksi kertaa vuodessa ja muut jäteastiat kerran vuodessa. Puhtaat ja hyvinhoidetut jäteastiat vähentävät merkittävästi jätehuollon haittoja, ja samalla asukkaiden on miellyttävämpi asioida roska-astioillaan.  

Tervetuloa kuulemaan lisää Teams-tilaisuuteen 

Järjestämme kaikille avoimen Teams-tilaisuuden tiistaina 23.4.2024 klo 18.00 -19.00. Tilaisuudesta tulee tallenne.

Aiheet:
- Lajittelun merkitys / Satu Estakari, Suomen Pakkaustuottajat Oy
- Jäteastioiden pesut / Marjut Kinnunen, Ekokymppi

Osallistu tilaisuuteen napsauttamalla tästä 

Lisätietoa

Matti Mustapirtti, logistiikkajärjestelijä, 040 736 8890, matti.mustapirtti@ekokymppi.fi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: