Miniroskis-talkoot

23.08.2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Ekokymppi on aloittanut Tupakantumpit pois ympäristöstä –projektin. Kyse on alun perin roska päivässä – liikkeen Tuula-Maria Ahosen ideasta. Diabeetikoilta jää tyhjiä mittausliuskapurkkeja, jotka kerätään ja kuvitetaan (purkit ovat alun perin harmaita) ja sen jälkeen nämä ”miniroskikset” annetaan tupakoitsijoille. Purkki on kooltaan kompakti (korkeus 5 cm, halkaisija 3 cm) ja se mahtuu hyvin taskuun. Purkin korkki on niin tiivis, että tupakantumppi sammuu sinne, jos se on jäänyt kytemään. Purkin täytyttyä se voidaan tyhjentää roskakoriin. Samaa purkkia voi käyttää useita kertoja, jopa vuosia. Tarkoituksena on saada tupakantumpit vähenemään ympäristöstä. Purkkiin voi kerätä myös muuta pikkuroskaa kuten esimerkiksi purukumeja tai karkkipapereita.

Keräykseen tarkoitettuja mittausliuskapurkkeja voi viedä Kajaanin Seudun Diabetesyhdistykselle (Tutun tupa), Kainuun soten kansanterveyshoitajille (pääterveysasema) sekä Lehtikankaan apteekkiin. Lisäksi myös Ekokymppi ottaa vastaan purkkeja (Viestitie 2, 87700 Kajaani). Ekokymppi toimittaa purkit Kajaanin lukion kuvataideopiskelijoille, jotka kuvittavat ne. Sen jälkeen purkit annetaan niitä tarvitseville. Näin saadaan purkit uudelleen käyttöön. Kukaan ei hyödy projektista taloudellisesti. Projekti loppuu 31.5.2017.

Tämä projekti on aluksi pelkästään Kajaanissa, mutta toki ideaa saa käyttää myös muualla. Lisätietoa miniroskisten tuunaamisesta saa roska päivässä –facebook ryhmästä ja www.roskapaivassa.net  -sivulta.

Kiitos kaikille projektiin osallistujille jo etukäteen – tehdään Kajaanista siisti kaupunki! "Ympäristö on yhteinen olohuoneemme, pidetään siitä huolta yhdessä" (presidentti Sauli Niinistö).

Yhteyshenkilö Ekokympissä on neuvoja Anu Koskela, anu.koskela@ekokymppi.fi, p. 044 0710067