Kierrätyksen hakupalvelu www.kierratys.info uusittu

20.08.2014

Valtakunnallinen hakupalvelu Kierrätys.info (www.kierratys.info) on otettu käyttöön uusittuna. Palvelua voi käyttää entistä tehokkaammin kännyköillä ja tableteilla, ja laitteiden paikannusominaisuutta hyödyntämällä palvelu kertoo suoraan lähimmät kierrätys- ja keräyspaikat.

Jätelaitosyhdistyksen ylläpitämä Kierrätys.info -hakupalvelu on ollut kuluttajien käytössä vuodesta 2008 alkaen. Kävijöiden määrä on kasvanut jatkuvasti ja palveluun on linkitetty laajasti eri sivustoilta. Verkkopalvelu on muodostunut keskeiseksi tietolähteeksi sekä alueellisten kierrätyspisteiden löytämiseksi että perustiedon saamiseksi lajittelusta ja kierrätyksestä. Nykyisin järjestelmän tietokanta sisältää yli 27 000 jätelajikohtaista keräyspistettä lähes 12 000 paikassa ja pisteverkko kattaa lähes koko Suomen.

Tietoja päivittävät kuntien jätelaitokset ja järjestelmään liittyneet tuottajayhteisöt, kuten  Paperinkeräys Oy, Suomen Kuitukierrätys Oy, Suomen Keräystuote Oy, SER-Tuottajayhteisö ry, ERP Finland ry, Elker Oy, FLIP ry, Akkukierrätys Pb Oy, Atoy Automotive Finland Oy ja Puupakkausten Kierrätys PPK Oy. Ekokympin keräyspisteet Kainuussa löytyvät palvelusta.

Palvelua kehitetään jatkuvasti.  Toimivuus joillain Lumia-malleilla on vielä puutteellinen.