Kajaani puhtaaksi toukokuussa

30.04.2014

"SUOMI PUHTAAKSI" on perinteinen koko Suomen talkootapahtuma, jossa kansalaiset aktivoidaan siistimään omaa asuinympäristöään. Keväällä roskien tullessa näkyviin on paras aika siivota ympäristöä. Kajaanin kaupunki ja Ekokymppi ovat ottaneet haasteen vastaan ja ovat mukana kampanjassa.

Kajaanin ympäristöviikko alkaa 5.5.
Perinteistä Kajaanin ympäristöviikkoa vietetään viikolla 19, jolloin taloyhtiöiden, yritysten ja muiden yhteisöjen toivotaan innostuvan mukaan siivoustalkoisiin. Kyseisellä viikolla siivoustempauksen roskat voi viedä sekajätteenä puoleen hintaan Majasaaren jätekeskukseen.  

Tiistaina talkoillaan ja tavataan torilla
Varsinainen siivoustalkoo- ja tapahtumapäivä on tiistaina 6.5, jolloin kaupunki järjestää asukkaiden käyttöön roskatikkuja, säkkejä ja käsineitä ja kuljettaa yleisiltä alueilta siivotut roskat pois veloituksetta. Siivousvälineiden jakelupaikat ovat: Lohtajan kaupan alue, linja-autoasema, liikenneleikkipuisto, Kauppatori, Teppana (Kuurnantie 7), Hetteenmäki (Välimaanpuisto), Variskangas (Sirkunpolku 2), Soidinsuonpuisto, Kettu (nettikahvilan piha), Kättö (Kisatie 32), Otanmäki (urheilutalo), Vuolijoki (koulun viereinen monitoimikaukalo). Täydet jätesäkit toimitetaan siivousvälineiden jakelupisteisiin.

Kajaanin kaupunki ja Ekokymppi järjestävät samana päivänä toritapahtuman Kajaanin kauppatorilla. Kaupunkilaisille on luvassa mukavaa kierrätysaiheista ohjelmaa kuten vilttikirppiksiä ja arvontaa. Ekokympin Kurre-oravakin on tietysti paikalla ja vie lapsia mukanaan "roskaretkelle".

Kajaanin siistein 2014 –kilpailun voittajalle kultainen roskis 
Ympäristön siistiminen jatkuu koko toukokuun ajan, kun viimevuotiseen tapaan kajaanilaiset yritykset ja yhteisöt kilpailevat "Kajaanin siistein 2014" –tittelistä. Kajaanin kaupunki ja Ekokymppi haastavat kisaan mukaan kajaanilaisia medioita, yrityksiä, yhdistyksiä ja julkisyhteisöjä. Tavoitteena on saada näitä innostumaan oman toiminta-alueensa siistimisestä. Toukokuun lopussa eniten ympäristön siisteyteen panostanut joukkue palkitaan kultainen roskis -kiertopalkinnolla, johon kaiverretaan vuoden siisteimmän joukkueen nimi.  

Kilpailuun ilmoittaudutaan huhtikuun aikana osoitteessa www.kajaani.fi/kajaaninsiistein

Viime vuonna kilpailussa menestyi parhaiten Kainuun ELY-keskus vastuualueenaan Ämmänpuronpuisto ja Kalliokadun ympäristö.

Lisätietoja: 
Kajaanin kaupunki: Hanna Pasula, hortonomi, 044 710 0111 
Ekokymppi: Sari Komulainen, neuvoja-tiedottaja, 044 710 0069 ja Anu Koskela, neuvoja, 044 071 0067