Jätteiden yö 9.6. kutsuu hauskanpitoon ja kierrätykseen Raatihuoneen torille – tervetuloa mukaan!

30.05.2017

Ekokymppi järjestää Jätteiden Yö-tapahtuman Kajaanin Raatihuoneentorilla 9.6.2017 kello 18 – 24. Koko perheelle suunnatun tapahtuman tarkoituksena on innostaa kainuulaisia vähentämään jätteen syntymistä ja lajittelemaan jo syntyneet jätteet. Ohjelmassa on muun muassa kokkisota, jossa joukkueet tekevät erilaisia ruoka-annoksia hyödyntäen kotoa ylijääneitä aineksia.  Sohvanpurkukisassa joukkueet laitetaan muistelemaan, kuinka sohvan purkamisesta syntyvät jätteet kuuluu lajitella. Tuunauspajassa pääsee koristelemaan oman taskuun sopivan miniroskiksen, johon on näppärä kerätä purkat ja tumpit talteen.  Vähävaraisia tai kriisin kokeneita kainuulaisperheitä auttava Hope Kajaani -järjestö esittelee toimintaansa. Mukana on myös jätehuoltoyrityksiä, jotka esittelevät kalustoaan Raatihuoneentorin laitamilla. Kello 18 – 20  on erityisesti lapsille mietittyä ohjelmaa. MLL Kainuun yhdistys on paikalla tekemässä kasvomaalauksia, ja lapset pääsevät myös puhaltelemaan torilla saippuakuplia. Nälkäisiä ja janoisia kävijöitä palvelee makkaranmyynti  ja kahvinmyyntikoju. Tapahtumassa voi arvontalipukkeen täyttämällä voittaa yllätystuotekassin. Tuotekassi arvotaan paikanpäällä aina tasatunnein. Musiikkitarjonnasta vastaa kainuulainen The Heatwave Band, joka soittaa kolme settiä illan aikana.

- Kutsumme kainuulaiset mukaan vauhdikkaaseen ohjelmaan, jopa juhlintaan! Hauskanpidon lomassa jokainen pääsee tutustumaan jätelaitoksen toimintaan kiertotalouden toteuttajana sekä näkemään ja kuulemaan käytännön vinkkejä kierrätykseen ja jätteiden vähentämiseen. Jokainen voi omilla valinnoillaan vähentää ruokahävikin määrää ja säästää samalla rahaa, painottaa Ekokympin toimitusjohtaja Jukka Oikarinen.

Kunnallisten jätelaitosten valtakunnallisen järjestön, Jätelaitosyhdistys JLY:n, toimitusjohtaja Riku Eksymä pitää upeana asiana, että alun perin Oulusta lähtöisin oleva Jätteiden yö on nyt saanut neljä muutakin paikkakuntaa liikkeelle.

- Jätteiden yö on oiva tapahtuma kerätä ihmiset yhteen kaikkia koskettavan asian äärelle rennossa hengessä, kuitenkin muistaen kierrätyksen ja jätehävikin vähentämisen merkityksen. Suomessa päätyy vuosittain syömäkelpoista ruokaa biojätteenä roskiin 400-500 miljoonaa kiloa, joten kyse on suuren mittaluokan haaskauksesta. Tapahtumissa pääsee tutustumaan myös siihen, miten roskiin päätynyt ruokajäte siirtyy kiertoon. Eksymä muistuttaa, että kunnalliset jätelaitokset hoitavat 5,3 miljoonan suomalaisen jätteet ja ovat avainasemassa koko Suomen kiertotalouden edistämisessä.

Oikarinen ja Eksymä kannustavat ottamaan lapset mukaan kiertoajatteluun, jo pienestä pitäen. Jätteiden Yö onkin koko perheen tapahtuma ja ohjelmaa on kaikenikäisille. Tapahtumia järjestetään ensi kertaa samanaikaisesti viidellä eri paikkakunnalla eri puolilla Suomea – Kajaanin lisäksi Joensuussa, Oulussa, Raumalla ja Saarijärvellä.

Jätteiden yön ohjelma Kajaanin Raatitorilla:

18:00                  Tapahtuman avaus: Kurre Kainuulainen 
18:15                  The Heatwave Band
19:00                  Jätetanssi Ekokymppi
20:45                  The Heatwave Band
21:15                  Sohvanpurkukisa, Kajaanin Hokki VS Kajaanin Haka
22:00                  Kokkisota, Sotilaskotisisaret VS Kajaanin Mamselli
22:45                  The Heatwave Band

- Toivotamme kaikki kuntalaiset ja myös median edustajat lämpimästi mukaan Jätteiden Yöhön Kajaanin Raatihuoneen torille, sanoo Oikarinen.

Lisätietoa tapahtumasta Facebook-sivulta "Jätteiden yö": https://www.facebook.com/events/1867980373418330/ 

Lisätiedot:
Jukka Oikarinen, toimitusjohtaja, Ekokymppi, 044 710 0070jukka.oikarinen@ekokymppi.fi ja Marjut Kinnunen, asiakaspalvelupäällikkö, Ekokymppi, 044 710 0120

Riku Eksymä, toimitusjohtaja, Jätelaitosyhdistys ry, 040 838 6643riku.eksyma@jly.fi