Jätetarrat postitettu 16 000 kiinteistölle

02.10.2018

Uusien jätemääräysten mukaiset astiatarrat on postitettu Ekokympin alueen kiinteistöille. Uusia astiatarroja tarvitaan muun muassa muovipakkauksille, joiden keräys alkaa taloyhtiöissä viimeistään vuodenvaihteessa. Jätemääräysten uusiutumisen yhteydessä on hyvä tilaisuus korvata vanhentuneet sekä kuluneet ja rikkoutuneet jäteastiatarrat uusilla.

Ekokymppi lähetti uusia mustapohjaisia jäteastiatarroja kaikkiaan 16 000 kiinteistölle. Taloyhtiöt saivat tarrat tilausten mukaan, omakotitalot ja lomakiinteistöt Ekokympin kuljetusrekisterien perusteella. Jäteurakoitsijat ovat voineet toimittaa kiinteistöille myös omia astiatarrojaan.

Ekokympin toimistopäällikkö Marjut Kinnunen arvioi, että uusia jäteastiatarroja alkaa olla jo kattavasti. Jos uudet tarrat vielä puuttuvat, niitä voi tilata maksutta Ekokympin asiakaspalvelusta, puhelin 08-636 616 tai info@ekokymppi.fi.

Jätelajeista biojäte, paperi ja kartonki lajitellaan ja kerätään kuten ennenkin. Erillinen energiajätteen keräys loppuu vuodenvaihteessa. Jatkossa kerätään erikseen muovipakkaukset, joista tehdään kierrätysmuovia. Muovipakkauksille tulee oma jäteastia kiinteistöille, joissa on vähintään neljä asuntoa. Myös omakotitaloissa muovinkeruusta voi sopia jäteurakoitsijan kanssa. Tarvittaessa Muovipakkaukset-tarran voi tilata Ekokympiltä.

Sekajäte on nyt nimeltään Sekajäte energiaksi. Se menee poltettavaksi jätevoimalaan.

Uutta on kiinteistökohtainen lasin ja metallin keräys. Lasi- ja metallipakkaukset suositellaan toimitettavaksi Rinki-ekopisteille, mutta ne saa laittaa myös taloyhtiön lasi/metalliastiaan, johon kelpaa myös muu kuin pakkauslasi, esimerkiksi peililasi, kristalli, posliini ja keramiikka. Taloyhtiössä lasit ja metallit voi laittaa samaan pönttöön.