Jätekeskuksella lajittelulaiturin avajaiset ja kahvitarjoilu

16.10.2017

Majasaaren jätekeskuksessa vietetään uudistuneen lajittelulaiturin avajaisia ensi torstaina 19.10. kello 12-15. Ekokymppi toivottaa kaikki tervetulleiksi pullakahville ja tutustumaan nykyaikaiseen jätehuoltoon. Samalla kotitaloudet voivat tuoda jätekeskukseen maksutta metalliromuja, kiviaineksia, lasijätteitä, puutavaraa ja rakennuslevyjä, poltettavaa muovijätettä, kipsilevyjä ja vaarallisia jätteitä.

Lajittelulaituri – jätetavaran kierrätyskatu - on asiakkaalle tärkein paikka Majasaaressa. Laituri on tarkoitettu lähinnä kodin jätteille, auton peräkonttiin tai tavalliseen peräkärryyn mahtuville jätekuormille. Jätteet lajitellaan paikan päällä eri lavoille, joten roskat kannattaa järjestellä materiaaleittain jo kotona. Ekokymppi laajensi laituria, jotta saatiin kaikki jätelajit saman ”kadun” varrelle. Näin asiointi jätekeskuksessa helpottuu. Lisäksi jätevalikko laajeni: nyt keräyksen piirissä on aiempien lisäksi eristevillat ja ikkuna- ja ovijätteet.  

Kotitalousasiakkaalle hyötyjätteen ja vaarallisen jätteen tuominen jätekeskukseen on maksutonta. Vain sekajätteestä, energiajätteestä, eristevilloista ja ikkuna/ovijätteestä peritään maksu. Maksut vaihtelevat kahdeksan euron säkkimaksusta parinkympin käyntimaksuun.