Eurooppa vähentää jätettä viikon ajan

21.11.2014

Jätelaitosyhdistyksen tiedote 20.11.

Euroopan jätteen vähentämisen viikko aktivoi ajatteluamme ja haastaa vähentämään jätteen syntymistä. Reilun viikon aikana 22.-30. marraskuuta 2014 järjestetään jätemäärien vähentämiseen tähtääviä tapahtumia eri puolilla Suomea ja Eurooppaa.

Tänä vuonna viikon kansainvälinen kärkiteema on ruokajätteen vähentäminen. Suomalaisia toteutuksia aiheesta on muun muassa ”Pienennä Bio Berttaa” -hanke. Hankkeen sivuilla http://pienennäbioberttaa.fi/ on esimerkiksi riperuokareseptejä ja testi ”Millainen jätteen vähentäjä olet?” Hankkeen toteuttajia ovat Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy, Itä-Hämeen Martat ja LABIO Oy.

Myös muita kuin ruoka-aiheita on mukana. Esimerkiksi SOL kerää hyväkuntoisia tavaroita vähävaraisten perheiden ja asuntoa vailla olevien auttamiseksi. Lisäksi SOL:n 65 pesulaa pyrkivät vähentämään muovijätteen syntymistä. Viikon aikana asiakkailla on mahdollisuus valita pakkausmuovin sijaan uusiokäyttöinen kuitukassi. Kuitukassit ovat asiakkaille ilmaisia viikon aikana.

Suomen viikon koordinaattoreina toimivat Jätelaitosyhdistys ry, Pirkanmaan Jätehuolto Oy ja Ekokumppanit Oy. Viikon aikana yritykset, koulut, yhteisöt ja yksittäiset henkilöt järjestävät tapahtumia roskattomamman arjen puolesta. Suomi on mukana viidennen kerran. 

Suomen tapahtumat: http://www.ekokumppanit.fi/ewwr/
Euroopan sivut: http://www.ewwr.eu/

Lisätietoa:
JLY – Jätelaitosyhdisty ry:
Tiedottaja Marko Laakkonen, 050 370 0116marko.laakkonen@jly.fi
Pirkanmaan Jätehuolto Oy: 
Viestintäpäällikkö Sinikka Jalo, 050 5536941sinikka.jalo@pirkanmaan-jatehuolto.fi
Ekokumppanit Oy:
Projektipäällikkö Matti Pollari, 040 800 7800matti.pollari@tampere.fi

JLY - Jätelaitosyhdistys ry edustaa julkista jätehuoltoa ja kuntien 35 jätelaitosta. Yhdistyksen jäsenlaitokset toteuttavat yli 5,2 miljoonan asukkaan jätehuollon yhteistyössä yksityisten yritysten ja tuottajayhteisöjen kanssa. www.jly.fi
Pirkanmaan Jätehuolto Oy palvelee asukkaiden  arjessa 17 omistajakunnan alueella. www.pirkanmaan-jatehuolto.fi
Ekokumppanit Oy on Tampereen kaupungin omistama, voittoa tavoittelematon kestävää kehitystä edistävä organisaatio. Ensisijainen asiakasryhmä ovat asukkaat, pyrimme ohjaamaan kulutustottumuksia ja elämäntapaa kestävämpään suuntaan. www.ekokumppanit.fi