Ekopisteelle pienmetallit, ei betonirautaa

06.06.2014

Ekopisteiden metallinkeruuastiat on tarkoitettu pienmetallille, kuten säilykepurkeille, pantittomille alumiinitölkeille ja muulle pienikokoiselle romumetallille. Suuri metallijäte, kuten betoniraudat ja teräsverkot tulee viedä lajitteluasemalle aukioloaikoina. Myös erikseen järjestettyyn romumetallikeräykseen otetaan vastaan kookkaita rautaromuja.

Vuokatin ekopisteen metallin syväkeräysastia vaurioitui korjauskelvottomaksi, kun siihen oli survottu järeää teräsverkkoa. Betoniraudoituksessa käytetty teräsverkko viilsi astian sisäsäkin rikki. Tapauksesta koituu 1000 euron ylimääräinen kulu.

Oikea paikka järeälle romuraudalle Vuokatissa on lajitteluasema, joka sijaitsee jätevedenpuhdistamon vieressä Lietekujalla. Lajitteluasema on avoinna maanantaisin kello 8 – 14 ja torstaisin kello 12 – 18. Se palvelee kesäisin myös joka toinen lauantai, seuraavan kerran 14.6. kello 10 – 13.

Kaikki muutkin Kainuun lajitteluasemat sekä Majasaaren jätekeskus ottavat vastaan romumetallia maksutta. Ekokymppi noutaa pyynnöstä yli tuhannen kilon rautaromuerät.  Ekopisteille voi viedä pienmetallit vaikkapa kauppareissulla.