Bio- ja pakkausjätteiden kuljetuksiin liittyvät astiajakelut jatkuvat lähiviikkoina

27.10.2023

Ekokymppi jatkaa jäteastioiden jakelua lähiviikkoina. 360-litraiset astiat ja siitä pienemmät on jaettu jo syyskuun loppupuolella, ja nyt on vuorossa suuremmat, ns. nelipyöräiset jäteastiat. 

Jäteastioiden jakelu on osa Ekokympin kuljetustoiminnan palvelukonseptia, jossa asiakkaalle kuuluu maksuton astiapalvelu. Ekokymppi on sen kautta vaihtanut syksyn aikana rikkinäisiä ja puutteellisia jäteastioita uusiin ja toimittanut uusille keräyksen piiriin liittyneille kiinteistöille yhteensä noin 2 000 jäteastiaa. Ensi keväänä astiapalvelussa käynnistyy ensi keväänä myös maksuton astioiden pesu, jolloin biojäteastiat pestään kaksi kertaa vuodessa ja pakkausjäteastiat kerran vuodessa tai tarvittaessa. Ekokymppi myös tarroittaa jäteastioita uuden pohjoismaisen standardin mukaisesti.

Jäteastiatyhjennyksiä 6 500 kohteessa

Ekokymppi aloitti toimialueellaan bio- ja pakkausjätteiden kuljetukset elokuun alussa. Tyhjennyksiä tehdään noin 6 500 kohteessa, joissa tullaan vuositasolla tekemään noin 350 000 astiatyhjennystä. Ekokympin jätteenkuljetukset ovat saaneet asiakkailta pääsääntöisesti erittäin positiivista palautetta.

Syksyn aikana Ekokymppi lisäsi asiakaspalvelijoiden volyymia, koska oli odotettavissa, että toiminnan alkaessa yhteydenottojen määrä kasvaa merkittävästi. Ajoittain asiakaspalvelussa oli ruuhkaa, mutta tällä hetkellä tilanne on tasaantunut eikä jonoja enää ole. Asiakkaille avattiin palvelukanavaksi myös sähköinen asiointipalvelu, jota asiakkaat ovat aktiivisesti käyttäneet kuljetuspalveluiden muutoksissa tai esimerkiksi tyhjennysvälin pidennyshakemuksen jättämisessä.

Lisätietoja:
Matti Mustapirtti
Logistiikkajärjestelijä
040 736 8890

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: