Ekokympin maksut pääosin ennallaan

03.12.2018

Ekokympin yhtymäkokous päätti perjantaina, että jätetaksaa ei tarvitse tarkistaa ensi vuonna. Jätetaksan perusteella määritellään kiinteistöjen jätemaksut sekä jätehuollon maksut.

 

Kiinteistöjen perusmaksu ja haja-asutusalueen aluekeräysmaksu pysyvät ennallaan. Perusmaksu vakituisesta asunnosta, jossa asuu yksi henkilö, on 14 euroa vuodessa. Jos asukkaita on enemmän kuin kolme, maksu on 28 euroa.

 

Jätteenkäsittelymaksut pysyvät ennallaan lukuun ottamatta biojätettä ja elinkeinotoiminnassa syntyvää rakennusjätettä.

Biojätteen kompostointi Majasaaressa loppuu, koska ympäristölupaa avokompostoinnille ei ole jatkettu. Biojäte viedään ensi vuoden alusta lähtien biokaasulaitokseen Ouluun.

 

Biojätteen käsittely maksaa enemmän kuin omana työnä tehtynä. Esimerkiksi 20 litran astian biojätteen käsittelyhinta on ensi vuonna 84 senttiä, kun se tänä vuonna oli 31 senttiä. Lisäksi on maksettava jäteurakoitsijan perimät kuljetusmaksut.

 

Rakennusjätteen hinta on ollut niin alhainen, ettei se ohjaa rakennusliikkeitä lajittelemaan rakennus- ja purkujätettä. Hinnan korotuksella halutaan edistää rakennusjätteen syntypaikkalajittelua, mihin jäteasetus jo velvoittaa.

 

Lisätietoja: Jukka Oikarinen, toimitusjohtaja, 044 7100070

 

Hinnasto 2019

Astiakohtaiset käsittelymaksut 2019