Risujen ja haravointijätteiden vastaanotto - kajaanilaisten puutarhajätteille ensi kesänä uusi alue

24.04.2015

Kajaanilaisten puutarhajätteille ensi kesänä uusi alue 
Auralan kompostointialue (Sokajärventie 308) poistuu käytöstä heinäkuun aikana. Ekokymppi rakentaa tänä keväänä uuden puutarhajätteen vastaanottoalueen Vuoreslahdentien varteen entisen Mattilan tilan alueelle. Osoite on Vuoreslahdentie 191. Matkaa sinne kertyy 5-tieltä vajaa kaksi kilometriä. Mattila otetaan käyttöön alkukesän aikana.

Mattilassa otetaan vastaan asumisessa sekä kaupan ja teollisuuden toiminnassa syntyviä risuja ja haravointitähteitä. Alue on avoinna kaikkina vuorokauden aikoina läpi vuoden. Sesonkiaikoina alueelle toimitetut jakeet läjitetään päivittäin. Risut toimitetaan haketettavaksi Majasaaren jätekeskukseen. Haravointitähteet kuljetetaan jätekeskukseen hyödynnettäväksi aumakompostoinnissa.

Alueelle tulee asfalttipinnoite. Ylläpidon ja asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi alueelle asennetaan kameravalvonta. Vastaanoton yhteyteen sijoitetaan muutama energiajäteastia mahdollisia tyhjiä muovipusseja ja säkkejä varten.

Risujen ja haravointijätteiden vastaanotto muissa Kainuun kunnissa
Ekokymppi ottaa vastaan risuja ja haravointitähteitä kaikilla lajitteluasemilla Kainuussa. Kuhmossa, Hyrynsalmella, Paltamossa ja Sotkamossa vastaanotto toimii lajitteluasemien portin ulkopuolella ympäri vuorokauden. Vaalassa on erillinen alue jätevedenpuhdistamon läheisyydessä, joka niinikään on aina avoinna.

Risuille ja haravointitähteille on vastaanottopaikoilla erilliset läjitysalueet. Tämä on hyvä muistaa jo kuormaa tehdessä. Haravointitähteet kuormataan alimaiseksi ja risut päälle kuorman sidontaa unohtamatta.

Vastaanotto maksutonta vain asuinkiinteistöille
Ekokympin perusmaksun maksaneet kiinteistöt eli kotitaloudet ja asunto-osakeyhtiöt saavat tuoda Ekokympin vastaanottopaikkoihin risut ja haravointitähteensä edelleenkin maksutta. Sen sijaan kaupan, teollisuuden ja toimitilakiinteistöjen puutarhajätteiden tuojilta peritään maksu. Maksun suuruutta ei ole vielä päätetty, se kuitenkin lienee parin kympin suuruusluokkaa (Ekokympin hinnasto, kuormamaksu 21,90€).

Lisätietoja: Jukka Oikarinen, toimitusjohtaja, 044 7100070