Puolankajärven koulun 5A nappasi Tuikkujahdin voiton

06.02.2015

Marraskuun alussa alkanut Tuikkujahti päättyi tammikuun lopussa. Ekokympin toimialueella kilpailun voitti Puolankajärven koulun 5A. Voittajaluokka keräsi tuikkuja  1825 kpl/oppilas. Palkinnoksi voittajaluokka saa 300 euron rahapalkinnon. Luokan keräämä tuikkujen yhteismäärä on 36 502 kpl.

Toiseksi kisassa sijoittui Puolankajärven koulun 1A, joka palkitaan 200 euron rahapalkinnolla. Kolmas sija meni Kajaaniin Pietari Brahen koululle/Soidinsuo. Siellä 3 C-luokka saa 100 euron rahapalkinnon. Lisäksi muiden osallistujien kesken arvottiin 100 euron rahapalkinto, jonka voitti Lohtajan koulu Kajaanista. Jokainen kilpailussa mukana ollut luokka saa osallistumisestaan diplomin, ja kaikkia osallistujia muistetaan Tuikkujahti-vihkolla.

Kainuussa Tuikkujahtiin osallistui 33 luokkaa ja 672 oppilasta. Yhteensä tuikkuja kerättiin 470 380 kappaletta. Koko Suomen alueella tuikkuja oli jahtaamassa yhteensä 590 luokkaa ja noin 11 000 oppilasta. Yhteistulos koko maassa oli lähes 6 miljoonaa tuikkukuorta. Kerätyistä alumiinisista kuorista on mahdollista tehdä noin 400 000 uutta limsatölkkiä tai 40 Bustervenettä.

Tuikkujahdin tavoitteena oli aktivoida koululaisia tarkkailemaan kulutus- ja lajittelutottumuksiaan. Sen tarkoitus oli myös kannustaa luovuuteen ja verkostoitumiseen käytettyjen tuikkukuorten etsinnässä. Näissä tavoitteissa onnistuttiin opettajilta saadun positiivisen palautteen perusteella. Kouluilta tuikkukuoret noudetaan helmikuun aikana, ja ne jatkavat matkaansa uusiokäyttöön.

Tulokset (pdf)