Pöntöt puhtaiksi - jäteastioiden pesukalenteri, kevät 2024

Ekokymppi hoitaa vastuullaan olevien jäteastioiden pesut huhti-toukokuussa. Pesut tehdään paikan päällä eli pesuauto tulee kiinteistölle tiettynä aikana. Jäteastia tyhjennetään pesun yhteydessä, ja tästä palvelusta ei veloiteta erillistä maksua. Pesuaikataulut tulevat näkyviin tähän pesukalenteriin alkaen viikolla 17 ja sitä mukaan kun reittitiedot täsmentyvät.

Jäteastioiden pesut ovat osa Ekokympin palvelutasopäätöksen mukaista astiapalvelua. Sen mukaan kuntayhtymä huolehtii vastuullaan olevien pyörällisten jäteastioiden kunnosta ja pesusta. Pesuista ei tule erillistä maksua, vaan ne sisältyvät tyhjennyshintoihin. Sekajäteastioiden pesu ei kuulu Ekokympille, vaan tällöin kiinteistön haltijan tulee itse huolehtia näiden astioiden pesusta.

Jäteasetuksen mukaan biojäteastia on pestävä vähintään kaksi kertaa vuodessa ja muut jäteastiat kerran vuodessa. Puhtaat ja hyvinhoidetut jäteastiat vähentävät merkittävästi jätehuollon haittoja, ja samalla asukkaiden on miellyttävämpi asioida roska-astioillaan.  

Lisätietoa:
Matti Mustapirtti, logistiikkajärjestelijä
040 736 8890, matti.mustapirtti@ekokymppi.fi