Ekokymppi haastaa alueensa asukkaat keräämään miljoonaa roskapussia!

03.05.2023

Ekokymppi on mukana Yleisradion Miljoona roskapussia -kampanjassa, ja haastaa kaikki Kainuun ja Vaalan asukkaat, koulut, päiväkodit ja harrasteporukat mukaan keräämään roskia julkisilta alueilta. Tavoitteena on vähentää roskaamista ja tehdä asuin- ja elinympäristöstämme viihtyisä, turvallinen ja terveellinen. Roskanpoimijat voivat samalla laittaa kortensa kekoon miljoonan roskapussin keräämiseksi ja ilmoittaa oman saaliinsa eli roskapussien määrän Yleisradion kampanjaan.

Kajaanissa keväiset siivoustalkoot ensi viikolla

Kajaanin kaupunki osallistuu Miljoona roskapussia kampanjaan ja järjestää Ekokympin kanssa keväisen siivoustalkooviikon 8. – 12.5.2023 Kajaanissa. Asukkaat voivat lainata roskatikkuja kirjastokortilla kaikista Kajaanin kirjastoista, josta roskatikkujen lainaajat saavat mukaansa jätesäkkejä ja hanskat. Roskatikkujen lainauspalvelu on voimassa myös muulloin kuin siivousviikolla, ja tikkujen laina-aika on yksi viikko.  Roskapusseja talkoilijat voivat hakea kirjastoista tai Kajaanin kaupungintalon infosta. Siivousviikolla kerättyjen roskapussien sijainnista voi tehdä ilmoituksen Kajaanin kaupungin palautepalveluun joko sähköisesti tai soittamalla numeroon 08 61551. Kaupunki noutaa julkisilta alueilta kerätyt roskapussit veloituksetta. Julkisilta alueilta kerättyjä roskia voi myös itse toimittaa veloituksetta Majasaaren jätekeskukseen.

Myös Sotkamo aktiivisesti mukana kampanjassa

Myös Sotkamon kunta toteuttaa tänä keväänä laajemman roskankeruutempauksen osana Miljoona roskapussia -kampanjaa. Sotkamossakin roskapihtejä voi lainata kunnan kirjastosta kirjastokortilla, mikä tapahtuu yläkerran asiakaspalvelupisteestä asiakaspalveluaikoina. Kirjastosta saa myös kertakäyttöhanskoja ja roskapusseja roskien keräämistä varten. Kampanjan aikana on mahdollista tuoda kerättyjä roskapusseja myös kunnan virastotalon pyöräkatoksen päädyssä oleviin roskasäiliöihin. Kylien tai muiden yhteisöjen järjestämien siivoustempausten roskapussien noudon Sotkamon kunta voi järjestää sovitusti. Ekokymppi on mukana kampanjan toteutuksessa Sotkamossa siten, että se järjestää kampanjan aikana tarvittaessa ylimääräisiä roskasäiliöiden tyhjennyksiä kunnan aluekeräyspisteillä. Lisäksi viikolla 19 Sotkamossa ja myös muissa Ekokympin jäsenkunnissa lajitteluasemat ottavat veloituksetta vastaan julkisilta alueilta kerättyjä roskia.

Miljoona roskapussia -kampanja pyrkii vähentämään roskaamista

Yleisradion Miljoona roskapussia -kampanjan tavoitteena on hyvässä hengessä vähentää roskaamista ja innostaa ihmiset keräämään roskia ja samalla lisätä tietoisuutta roskaantumisen vaikutuksista. Kampanja kestää kaksi kuukautta, 13.4.-15.6.2023. Ylen verkkosivuilla on oma sivusto yle.fi/miljoonaroskapussia, jonne ihmiset voivat itse käydä lisäämässä 13.4.2023 alkaen keräämiensä roskapussien määrän oman kuntansa kohdalle. Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua jokainen huolimatta siitä, onko oma asuinpaikkakunta kumppanina. Tule siis mukaan yksin tai yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa!

Lisätietoa:

Sari Komulainen, neuvoja-tiedottaja, Ekokymppi
sari.komulainen@ekokymppi.fi, 044 710 0069

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: