Vaarallisen jätteen ja sähköromun keräys Vuolijoella ja Otanmäessä 10.7.2021

28.06.2021

Järjestämme Vuolijoella ja Otanmäessä vaarallisen jätteen ja sähköromun kesäkeräyksen lauantaina 10.7.2021.

Otanmäen K-Marketin piha kello 10.00 - 11.45
Vuolijoen Salen piha kello 12.15 - 14.00

Keräykseen voi tuoda kotien vaaralliset jätteet, kuten jäteöljyt, polttonesteet, suodattimet, jäähdytys- ja jarrunesteet, romuakut, iskunvaimentimet, maalit, lakat, liuottimet, torjunta- ja suoja-aineet sekä vanhentuneet lääkkeet. Myös sähkölaitteita otetaan vastaan, esimerkiksi pesukoneet, jääkaapit, pakastimet, sähköhellat, televisiot, tietokoneet, radiot ynnä muut rikkinäiset tai poistettavat kodinkoneet ja pienlaitteet. Keräykseen voi tuoda myös loisteputkia ja lamppuja. Paristojätettä ei oteta vastaan, koska paristoille ja pienakuille on keräyslaatikot niitä myyvissä kaupoissa.

Kiertävät keräykset lopetetaan Vuolijoella ja Otanmäessä lokakuun keräyksen jälkeen kokonaan. Syynä tähän on pyrkimys palvelujen tasapuolisuuteen kaikissa Ekokympin jäsenkunnissa. Viime vuosina vain Kajaanissa on järjestetty kiertäviä keräyksiä, muissa jäsenkunnissa ei lainkaan. Kuitenkin ajomatkat vaarallisen jätteen keräyspaikalle (lajitteluasemalle) on monessa kunnassa kymmenistä kilometreistä sataan. Vuolijoen ja Otanmäen asukkailla ajomatkaa vaarallisen jätteen keräyspaikkaan tulee noin 30 - 40 kilometriä.

Alueen asukkaat voivat viedä veloituksetta kodin vaaralliset jätteet ja sähkölaitteet Kajaanin Entrinkiin. Vaarallisia jätteitä otetaan veloituksetta vastaan myös Majasaaren jätekeskuksessa. Jätekeskus palvelee maanantaisin 8 - 18 ja tiistaista perjantaihin 8 - 16. Entrinki palvelee arkisin 9 - 17 ja lauantaisin 10 - 14.