Tuikkujahti alkaa huomenna

31.10.2014

Ekokymppi järjestää neljännen kerran Tuikkujahdin Kainuun koululaisille. Kisa alkaa 1. marraskuuta ja kestää ensi vuoden tammikuun loppuun. Kilpailun voittaa luokka tai ryhmä, joka kerää eniten alumiinisia tuikkukuoria oppilasta kohden. Palkinnoksi voittajaluokka saa 300 euroa. Toiseksi tullut saa 200 euroa ja kolmanneksi tullut 100 euroa. Lisäksi muiden kesken arvotaan sadan euron rahapalkinto.

Tuikkujahti kannustaa koululaisia lajitteluun ja kulutustottumustensa tarkkailuun ja kehittää luovuutta ja sosiaalisen verkostoitumisen taitoja käytettyjen tuikkukuorien etsinnässä. Samalla metallinkierrätys tehostuu - pienestä koostaan huolimatta alumiiniset tuikkukuoret ovat arvokasta metallituotteiden uusioraaka-ainetta. Niinikään alumiinin lajittelu pois roskapusseista on tärkeää, koska suuri osa kotitalouksien jätteestä jalostetaan energiakäyttöön. Alumiini ei kuulu poltettaviin jätteisiin ja sen erottelu jätevirrasta on erittäin hankalaa. 

Tuikkujahtiin ilmoittautuminen alkaa huomenna ja päättyy 30. marraskuuta. Lisätietoa tuikkujahdista ja ilmoittautumisesta>