Jätemökkeihin vain kotien roskapussit

12.06.2014

Jätteiden aluekeräyspisteiden sekajäteastiat on tarkoitettu kotien roskapusseille. Aluekeräyspisteille ei saa viedä isoja jätteitä, kuten sohvia tai kodinkoneita.

Aluekeräyspisteitä on Kainuun kunnissa useita kymmeniä. Ne palvelevat Ekokympin aluekeräysmaksun maksaneita asiakkaita, sekä vakituisia asukkaita että mökkiläisiä. Paikalliset jätehuoltoyritykset huolehtivat jätemökkien astioiden tyhjentämisestä.

Suuret jätteet, kuten vanhat sohvat, tulee viedä lajitteluasemille tai Majasaaren jätekeskukseen niiden aukioloaikoina. Aukioloajat näkee esimerkiksi joka kotiin jaetusta Ekokympin vuosikalenterista, johon ajat on painettu vihreällä kunkin päivän kohdalle.

Hyötyjätteet, esimerkiksi  paperit, pahvit, lasit ja metallit viedään ekopisteille. Niitä on kauppojen pihoissa, joten hyötyjätteiden kierrätys sujuu kätevästi kauppareissulla. Muutamilla aluekeräyspisteillä on myös hyötyjätekeräystä.

Sähkölaiteromut ja rikkinäiset kodinkoneet voi viedä maksutta lajitteluasemille tai Entrinkiin.

Aluekeräyspisteillä on kameravalvonta. Kuvien perusteella jätemökkien väärinkäyttäjät tunnistetaan ja heiltä peritään siivouksen ja jätteen kuljetuksen kulut.

Aluekeräyspisteiden liikatäytöstä ja väärinkäytöstä voi ilmoittaa numeroon 08 636 611 kello 9 – 15 tai sähköpostilla osoitteeseen info@ekokymppi.fi.