UFF-vaatekeräys siirtyy lajitteluasemilta ekopisteille

06.09.2012

UFF:n vaatekeräysastioiden määrää kauppojen ekopisteillä lisätään, keräysastiat poistuvat lajitteluasemilta. 

UFF:n ja Ekokympin kesäkuussa Kainuussa käynnistämä vaatekeräys on lähtenyt käyntiin hyvin. Kauppojen ekopisteillä sijaitsevat keräysastiat ovat täyttyneet ripeää vauhtia ja ajoittain astiat ovat olleet täynnä jo ennen viikoittain tehtävää tyhjennystä. Harvemmin avoinna olevien lajitteluasemien keräysastiat sen sijaan ovat olleet vähemmän käytössä. Keräysastioita onkin nyt järjestelty uudelleen siten, että niiden sijainti palvelee parhaiten vaatekierrättäjiä. Lajitteluasemien keräysastiat siirretään paikkakuntien keskustoihin vilkkaimmin käytössä oleviin ekopisteisiin. Syksyn aikana osaan pisteistä hankitaan myös täysin uusia astioita. 

Astioiden määrää on nyt lisätty Hyrynsalmen, Kuhmon, Paltamon, Puolangan ja Ristijärven S-markettien sekä Sotkamon Maxi-Makasiinin, Suomussalmen liikekeskuksen (Risteentie 12) ja Vaalan K-marketin ekopisteissä.  

UFF:n keräysastioihin voi tuoda ehjiä, puhtaita ja käyttökuntoisia vaatteita, kenkiä, laukkuja, asusteita ja kodintekstiilejä sekä hyväkuntoisia leluja ja urheiluvälineitä. Tuotteet tulee pakata tiiviisti suljettuihin muovipusseihin, jotta ne säilyvät kuivina ja puhtaina keräysastiassa ja kuljetuksen ajan.

Keräykseen lahjoitetut tuotteet kierrätetään edelleen UFF:n kautta. Näin tuotteiden käyttöikä pitenee ja niiden valmistukseen alun perin käytetyt luonnonvarat tulevat hyödynnetyksi parhaalla mahdollisella tavalla. UFF-yhdistyksen kierrätystoiminnan tuotto lahjoitetaan yhdistyksen kehitysyhteistyökohteille Mosambikissa, Malawissa, Angolassa, Sambiassa ja Intiassa. Yhdistyksen kehitysyhteistyöhankkeet painottavat koulutuksen, ympäristön kestävän kehityksen ja etenkin maiden maaseutujen asukkaiden toimeentulon kehittämistä. Tuesta merkittävä osa kohdistuu uusien opettajien kouluttamiseen sekä maanviljelijöiden toimeentulon kehittämiseen kohdemaiden maaseuduilla. Suomen Ulkoasianministeriön kehitysyhteistyöpoliittinen osasto on yhteisrahoittajana UFF:n kanssa kahdeksassa kehitysyhteistyöprojektissa.

UFF-yhdistys on kierrättänyt suomalaisten vaatteita ja kodintekstiilejä jo 25 vuotta. Yhdistyksellä on pysyviä keräyspisteitä 115 eteläisen Suomen kunnassa. Keräysastioiden lisäksi vaatelahjoituksia kerätään erilaisin keräystempauksin. Vuonna 2011 yhdistyksen keräysmäärä ylitti 8.5 miljoonaa kiloa.

Lisätietoja: UFF rf, www.uff.fivaatekerays@uff.fi, puh 09 2764 7622.