Tuikkujahti alkaa marraskuussa

26.10.2011

Tuikkujahti on Eko-Kympin järjestämä tuikkukuorien keräyskilpailu Kainuun peruskoululaisille. Kilpailun voittaa se luokka, joka kerää eniten tuikuista jääviä alumiinikuoria oppilasta kohden. Kilpailuun tulee ilmoittautua marraskuun aikana, ja tuikkukuoria voi kerätä tammikuun loppuun asti.

Tuikkukuoria jahdataan samaan aikaan myös muualla Suomessa. Muista jätelaitoksista mukana ovat ainakin Jätekukko, Metsäsairila ja Roskn´roll.

Kannustaa syntypistelajitteluun
Marraskuussa alkavan kilpailun tavoitteena on aktivoida koululaisia tarkkailemaan kulutus- ja lajittelutottumuksiaan. Tarkoitus on myös kannustaa samalla luovuuteen ja verkostoitumiseen käytettyjen tuikkukuorien etsinnässä.

Pienet metalliroskat kuten alumiiniset tuikkukuoret, jäävät helposti huomiotta jätteitä lajitellessa. Pienestä koostaan huolimatta ne ovat arvokasta metallituotteiden uusioraaka-ainetta. Siksi ne kannattaakin viedä ekopisteelle metallinkeräykseen.

Alumiinin syntypaikkalajittelu on tärkeää myös muun jätehuollon toimivuuden kannalta. Lämpölaitoksessa energiana hyödynnettävän jätteen seassa ei saa olla alumiinia, koska se takertuu laitoksen putkistoihin. Eko-Kymppi valmistaa energiajätteestä kierrätyspolttoainetta ja erottelee muut metallit pois magneetin avulla. Alumiini on ongelmallinen – sitä ei saada pois, koska se ei ole magnetisoiva metalli.

Kilpailuaika marraskuusta alusta tammikuun loppuun
Kilpailussa kerätään käytettyjen tuikkukynttilöiden metallikuoria. Kilpailuun voivat osallistua kaikki peruskoulujen luokat Kainuussa (Eko-Kympin toimialueella). Kerättyjen tuikkukuorien määrä suhteutetaan luokan oppilasmäärään. Voittaja on luokka, joka kerää eniten tuikkukuoria/oppilas. Kilpailuaika on 1.11.2011 - 31.1.2012, ja ilmoittautumiset tehdään marraskuun aikana.  Voittaja ja tulokset julkistetaan 2.2.2012.

Palkinnoksi voittajaluokalle Eko-Kymppi antaa ”Touhutärppi”-stipendin (arvo 500 euroa ). Myös muita hyvin menestyneitä luokkia palkitaan. Lisäksi kaikille kisaan osallistuneille jaetaan Tuikkujahti-viivoitin. Kaikki kilpailijaluokat saavat osallistumisestaan diplomin.

Kilpailusivu myös facebookissa 
Tietoa kilpailusta päivitetään Eko-Kympin verkkosivuille; http://www.eko-kymppi.fi/ ja Tuikkujahdin sekä Kurre Kainuulaisen Facebook-sivuille;     
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000037679153&sk=info https://www.facebook.com/profile.php?id=100000037679153&sk=info#!/tuikkujahti
Facebook-sivuilla on myös keskustelumahdollisuus. Kuka tahansa voi käydä kirjaamassa vinkkejä tuikkujen jahtaamiseen tai kommentoimassa kisaa.

Ilmoittautuminen tuikkujahtiin (ilmoittautumisaika 1.11. klo 9. alkaen)

Lisätietoja: neuvoja-tiedottaja Sari Komulainen, puh. 044 710 0069sari.komulainen@eko-kymppi.fi