Talkoillaan Suomi puhtaaksi 10.toukokuuta

04.05.2012

Kajaanin kaupunki, Ekokymppi ja Pro Agria Kainuu ovat mukana koko Suomen yhteisessä SUOMI PUHTAAKSI TOUKOKUUN 10. PÄIVÄNÄ - kampanjassa. Samalla viikolla vietetään Kajaanin perinteistä ympäristöviikkoa. "Talkoillaan! Suomi puhtaaksi toukokuun 10 päivänä!" on osa maailmanlaajuista liikettä Let's Do It!, jonka tavoitteena on siivota koko maailma. Vuonna 2012 maailman siivouspäivään osallistuu miljoonia vapaaehtoisia noin 80 maasta.

Tavoitteena on siistiä koko maan roskaantuneet alueet ja tehdä ihmisten asuin- ja elinympäristö viihtyisämmäksi. Nyt, kun lumet sulavat ja roskat tulevat näkyviin, on paras aika siivota ja huolehtia ympäristöstä! Lisätietoa kampanjasta www.talkoot.suomipuhtaaksi.fi 

Kajaanin kaupunki kutsuu asukkaansa siivoustalkoisiin!
Kainuun prikaati siivoaa kasarmin alueen, lähiharjoitusalueen ja Vuosangan ampuma-alueen. Kajaanin Casamba siivoaa toimitilanaan olevan Kansanpirtin ympäristön. Ekokympin henkilökunta siivoaa 15.5. jätekeskuksen aluetta ja lähitienoota. Myös kierrättäjäorava Kurre Kainuulainen talkoilee Kainuuta puhtaaksi.Kainuun vapaa-ajankalastajat siivoaa Linnanvirran, Kalkkisillan sekä tunnelivoimalan kalastusalueet.

Kaupunki järjestää asukkaiden käyttöön haravoita, roskatikkuja, säkkejä ja käsineitä. Ympäristöviikon ajan, 7.-13.5, kaupunki noutaa siivotut roskat ilmoituksen perusteella veloituksetta. Siivouksen voi aloittaa 7. toukokuuta heti aamusta alkaen. 

Koulujen, oppilaitosten, taloyhtiöiden, yritysten ja muiden yhteisöjen toivotaan innostuvan mukaan siivoustalkoisiin! Siivoustempauksessa kertyneet jätteet voi toimittaa sekajätteenä Majasaaren jätekeskukseen puoleen hintaan, koko ympäristöviikon ajan. Haravointijätettä ei kerätä jätesäkkeihin, vaan maantuva haravointijäte kerätään kasoihin pyöräteiden tai puistokäytävien läheisyyteen, josta Kajaanin kaupungin katu- ja puistoyksiköt keräävät ne pois.

Siivousvälineiden jakelupisteet 10.5: Lohtajan kaupan piha, Rantapuisto, Linja-autoasema, Liikennepuisto,Kauppatori, Teppana, Kuurnantie 7, Hetteenmäki, Välimaanpuisto, Ämmänpuron-puisto,Variskangas, Sirkunpolku 2, Soidinsuonpuisto, Kettu, Nettikahvilan piha,Kättö, Kisatie 32, Otanmäki, urheilutalo,Vuolijoki, koulun viereinen monitoimikaukalo.

Lisätietoja puistot ja liikunta-alueet -hortonomi Hanna Pasula, p. 044 7100111 ja kaupungininsinööri Matti Nousiainen, p. 044 7100 176.
Yhteyshenkilöt, kuljetus: Lassi Kyllönen, p. 044 7100 841
Ekokymppi: neuvoja-tiedottaja Sari Komulainen