Paperinkeräyssäiliöt poistuvat Suolijärven, Askankylän ja Lylykylän jätemökeistä

29.11.2011

Paperinkeräys Oy järkeistää toimintaansa Puolangan kunnan alueella ja lopettaa keräyksen Suolijärven, Askankylän ja Lylykylän aluekeräyspisteissä. Keräyspaperia on kertynyt jätemökkeihin niin vähän, että puolityhjien astioiden tyhjentäminen on ollut taloudellisesti kannattamatonta, kerrotaan Paperinkeräys Oy:stä.

Paperinkeräys Oy on ns. tuottajayhteisö, jonka vastuulla on keräyspaperin talteenotto Suomessa. Se kustantaa paperin aluekeräyspisteet, joita kuntalaiset saavat käyttää ilmaiseksi. Paperinkeräys huolehtii aluekeräyspisteiden keräysvälineistä ja niiden tyhjennyksistä sekä keräyspisteiden siisteydestä. Poistuneita pisteitä korvaamaan tuottajayhteisö lisää keräysastioita Puolangan kirkonkylälle. Uusia paikkoja kartoitetaan alkutalven aikana.

Eko-Kymppi muuttaa jätemökeissä vapautuvat paperiastiat sekajätteelle. Keräysauton kuljettaja tarroittaa astiat ja tiedottaa jätehuoneessa muutoksesta.

Suolijärven, Askankylän ja Lylykylän asukkaat voivat kirkonkylällä käydessään viedä sanoma- ja aikakauslehdet esimerkiksi S-Marketin ekopisteelle. Sinne voi samalla viedä lasia ja keramiikkaa, pienmetallia sekä pahvia ja kartonkia. Kotikeräyspaperia voi myös viedä läheisiin aluekeräyspisteisiin; Suolijärveä lähinnä on Joukokylän piste, Askankylää lähinnä on Auhon piste ja Lylykylää lähinnä Lylykylän tienhaaran piste.

Lisätietoja: Palvelupäällikkö Jaakko Jäntti, Paperinkeräys Oy, puh. 050 564 1473

Lajitteluohjeita ja yleistietoa paperinkeräyksestä: www.paperinkerays.fi