Kuhmossa uusi ekopiste linja-autoaseman pihalle

26.09.2011

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä on rakentanut uuden ekopisteen Kuhmon linja-autoaseman pihalle. Ekopiste tarkoittaa keräyspaikkaa, jonne kotitalous voi viedä hyödyntämiskelpoista jätettä kuten paperia, kartonkia, lasia ja metallia.

Ekopistettä käyttämällä voi pienentää omaa jätelaskuaan. Kun vie hyötyroskat ekopisteelle, omaa roskasäiliötä ei tarvitse tyhjentää niin usein. Ekopisteen paperinkeräysastiaan laitetaan sanoma- ja muut lehdet, tulostinpaperit, kirjekuoret ja esitteet. Kartonkisäiliöön laitetaan pahvilaatikot, maito- ja mehupurkit, muro- ja keksipaketit litistettyinä sekä jauhopussit ja paperikassit. Pienmetallisäiliöön laitetaan säilyketölkit ja metallikannet ja lasinkeräykseen lasipullot, posliinit ja keraamiset esineet.

Muita jätekeräyspaikkoja Kuhmossa ovat:

  • ekopiste kaupunginvarikolla (paperi, kartonki, lasi ja metalli)
  • paperinkeräyspisteet Saarikosken kaupalla ja Sormulan kioskilla
  • lasinkeräys Lentiiran kaupalla
  • lasin- ja paperinkeräys Rajakontin aluekeräyspisteellä
  • lajitteluasema Jaurakossa (vaarallinen jäte, rakennuspuutavara, kyllästetty puu, asbestijäte, metsätähde, haravointijäte, kannot , renkaat, kiviaines, metalli, lasi, keramiikka,  muovi, kartonki, paperi, sekajäte, energiajäte)
  • sähkölaiteromun vastaanotto Kuhmon Ekotorilla

Myös Kajaanissa uudistuksia
Kajaanissa on täydennetty Nakertajan Siwan ja K-Market Komiahon ekopisteitä metallinkeräyssäiliöillä. Kauppareissullaan voi tästä lähtien viedä kaikki hyötyroskat – paperit, kartongit, lasit ja metallit - samalla kertaa.