Vaarallisen jätteen ja sähköromun keräykset Vuolijoella ja Otanmäessa

18.01.2018

Ekokympin järjestää tänä vuonna vaarallisen jätteen ja sähköromun keräykset Vuolijoella ja Otanmäessä kolmena lauantaina:

14.4., 14.7. ja 13.10. 

Otanmäen K-Market klo 10.00 - 11.45 ja Vuolijoen Sale klo 12.15 - 14.00

Keräykseen voi tuoda kotien vaaralliset jätteet, kuten jäteöljyt, polttonesteet, suodattimet, jäähdytys- ja jarrunesteet, romuakut, iskunvaimentimet, maalit, lakat, liuottimet, torjunta- ja suoja-aineet sekä vanhentuneet lääkkeet. Myös sähkölaitteita otetaan vastaan, esimerkiksi pesukoneet, jääkaapit, pakastimet, sähköhellat, televisiot, tietokoneet, radiot ynnä muut rikkinäiset tai poistettavat kodinkoneet ja pienlaitteet. Keräykseen voi tuoda myös loisteputkia ja lamppuja. Keräysrekkaan ei oteta paristojätettä, koska paristoille ja pienakuille on keräyslaatikot niitä myyvissä kaupoissa.

Vuolijoen ja Otanmäen alueella järjestetään vaarallisen jätteen ja sähköromun keräys, koska siellä ei ole niiden pysyvää vastaanottopistettä. Kajaanissa pysyvä vastaanottopaikka sähköromuille on Entrinki. Majasaaren jätekeskukseen otetaan vaarallisia jätteitä, mutta ei sähkölaitteita. Muualla Kainuussa vaarallinen jäte ja sähköromu viedään lajitteluasemille.